Kiválóan szerepelt a BME a rangos matematikai megmérettetésen

Harminc kar több mint száz diákja vett részt a Szent István Egyetemen rendezett Hajós György Országos Matematikaversenyen.

A SZIE Gépészmérnöki Karán rendezték meg a 37. Hajós György Országos Matematikaversenyt Gödöllőn. A műszaki és gazdasági képzésben résztvevő, BSc-s és BA-s hallgatók számára meghirdetett versenyen 5 feladatot kellett megoldani 180 perc alatt. Miden hibátlanul megoldott feladatért 20 pont járt.

Az egyéni eredmények mellett a karonként legfeljebb négyfős csapat legjobb három hallgatója által megszerzett pontok összegéből adódott a csapatversenyen elért helyezés. A győztes csapat intézménye egy évig őrizheti a verseny vándorserlegét.

Az idén a Műegyetemet a Gépészmérnöki Kar, a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar és a Villamosmérnöki és Informatikai Kar képviselte a rangos, immár majd’ négy évtizedes versenyen. Mindhárom csapat igen előkelő helyezést ért el, és az egyéni küzdelemben is eredményesen szerepeltek hallgatóink:

Az 1.helyezett BME VIK csapat:   

Bingler Arnold, egyéni 1. helyezett   

Pásztor Dániel, egyéni 7. helyezett   

Láncz Gergő, egyéni 6. helyezett   

Granát Roland, egyéni 23. helyezett

A 4. helyezett BME GPK csapat:

Zsíros Ádám, egyéni 3. helyezett

Kacz Dániel, egyéni 23. helyezett

Tóth Zsófia, egyéni 29. helyezett

Hajas Tamás, egyéni 34. helyezett

A 6. helyezett BME VBK csapat:

La BaThong, egyéni 6. helyezett

Czeczon Zsombor, egyéni 22. helyezett

Zombori Martin, egyéni 33. helyezett

Németh Bence, egyéni 60. helyezett.

A csapatversenyben a BME Villamosmérnöki Kar csapata győzött, így egy évre őket illeti meg a vándorserleg. Mind az egyéni-, mind a csapateredmények a 37. Hajós György Matematika Verseny honlapján tekinthetők meg.

A felkészítő tanárok Koós Krisztiánné Szilágy Brigitta, Kádasné V. Nagy Éva és Lángné Lázi Márta voltak.

Fotók forrása: http://hajos2015.gek.szie.hu/