„Minden korosztály megtalálhatta azt a mozgásformát, amelyben örömét lelte”

Közel 200-an vettek részt az I. BME Családi Sportfesztiválon. A legsportosabb karnak a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar bizonyult. Erasmusok diákok is nyertek.

„Remélem, hogy ezzel a rendezvénnyel sikerül hagyományt teremteni az egyetemen” – hangsúlyozta a megnyitón Péceli Gábor rektor, a rendezvény fővédnöke.

A BME Testnevelési Központ elsősorban az egyetem dolgozóit és családtagjaikat várta, de több hallgató is megjelent az eseménynek helyet adó Bogdánfy úti sporttelepen. A családok és tanszéki közösségek foci, tenisz, streetball és strandröplabda versenyeken vehettek részt, illetve többféle mozgásformával ismerkedhettek meg (teqball, tamburello, frisbee, nordic walking, falmászás, íjászat, sakk, amerikai futball, aerobic és küzdősportok).

A karok közötti versenyen tizenegy csapat vett részt. A „Legsportosabb Kar” címet a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar versenyzői nyerték, második helyen a Gépészmérnöki Kar dolgozói végeztek, és bronzéremmel térhettek haza a Villamosmérnöki és Informatikai Kar képviselői. A szervezők tájékoztatása szerint az összes karról, valamint a Kancelláriáról és a BME OMIKK-ból is érkeztek munkatársak.

A felnőtt labdarúgó kupát a GPK Polimertechnika Tanszék „Bűvös Sárkány” névre hallgató együttese nyerte meg, a Kancellária „Kék” névre hallgató csapata pedig ezüstérmet szerzett. A gyermek futballmérkőzéseket a „Kubala” csapat nyerte.A streetball versenyen a külföldi diákok alkotta „Erasmus” csapat győzedelmeskedett, maga mögé utasítva a „Bassed” csapatát, illetve a „BME TK” hármasát.

A szervezők reményüket fejezték ki, hogy jövőre hasonlóan színvonalas mérkőzésekkel és még több résztvevővel ismételten megszervezhetik a BME Családi Sportfesztivált.

- BK -

Fotó: Pintér Erik (BME OMIKK), Mukkné Tóth Edith (BME GMF), Hellner Szelina (BME TK)