Érmes és pontszerző BME hallgatók a világ legnagyobb egyetemi sportrendezvényén

Véget ért a dél-koreai Gwangjuban rendezett 28. Nyári Universiadé.

Az Universiadé az egyetemi és főiskolai sportolók kétévente megrendezett seregszemléje, amely az olimpia után a második legnagyobb a több sportágat is felvonultató sportesemények között. A 28. alkalommal megrendezett versenyen a 170 fős magyar csapat két arany (evezés, vízilabda) és három bronzérmet (evezés, vívás) szerzett a dél-koreai Gwangju-ban.

A műegyetemi sportolók közül a legeredményesebb Tamás Bence, a VIK mérnök informatikus hallgatója volt, aki bronzérmet szerzett a férfi könnyűsúlyú egypárevezősök között. A mezőnyt sokáig vezető versenyző a hajrában szorult vissza a dobogó harmadik fokára.

A 3 méteres szinkron műugrásban a pontszerző ötödik helyen végzett Gondos Flóra Piroska, a GTK nemzetközi gazdálkodás, és Kormos Gyöngyvér Villő, a GTK műszaki menedzser szakos hallgatója.

A férfi evezős nyolcas szintén az ötödik helyen ért célba: a csapat tagja volt Kiss Bence, a GPK gépészmérnök hallgatója.

A kézilabda csapatot Marczinkó Máté, a GTK műszaki menedzser hallgatója erősítette. A tőr egyéni vívószámban Valicsek Péter, a VIK mérnök informatikus hallgatója versenyzett.

 

Fotó: Gwangju Universiade 2015 Csapatkönyv