Kiemelkedő tanári és hallgatói teljesítményeket díjazott az OTDT

A BME három oktatója részesült Mestertanár, négy hallgatója pedig Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) kétévente ismeri el aranyéremmel a kiemelkedő oktatói és hallgatói teljesítményeket. Idén 46 oktató, kutató részesült Mestertanár Aranyérem kitüntetésben a hallgatói tudományos tevékenység szervezéséért, elősegítéséért, hosszú idő óta számos diák eredményes felkészítésében közreműködő, a színvonalas tanár-diák együttműködésben megvalósuló műhelymunkáért és a tudományos iskolateremtésért. Őket egyrészt az intézményük, másrészt az OTDT szakmai bizottságai jelölték az elismerésre.

 

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mestertanár Aranyérmesei:

Pokol Gergő, a BME TTK Nukleáris Technikai Intézet docense (Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció)

Tapolcai János, a BME VIK Távközlési és Médiainformatikai Tanszék docense (Informatika Tudományi Szekció)

Vértessy Beáta, a BME VBK Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék egyetemi tanára (Kémiai és Vegyipari Szekció)

 

Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben részesültek azok a hallgatók, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak tanulmányaik alatt az általuk választott szakmai területen, és arról pályamunkák, előadások vagy irodalmi, művészeti és tudományos alkotások formájában adtak számot. Az Aranyéremmel a hallgatói összteljesítmény alapján ismerik el a kiemelkedő egyéniséget.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Pro Scientia Aranyérmesei:

Fábián Balázs (Kémiai és Vegyipari Szekció)

Kirschweng Balázs (Kémiai és Vegyipari Szekció)

Kovács István (Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció)

Mayer Martin János (Műszaki Tudományi Szekció)

 

A testület június végén döntött a pályázatokról, a kitüntetéseket pedig 2015 őszén, a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia záró és értékelő ünnepségén adják át a Magyar Tudományos Akadémián.