Elégedettek a diákok a BME idegen nyelvű képzésein

A külföldön tanuló diákok véleményét összegezte a StudyPortals oktatási honlap.

A StudyPortals oktatási szakhonlap évente méri fel a külföldön tanuló európai hallgatók véleményét, és „International Student Satisfaction Awards” díjjal jutalmazza a legtöbbre tartott felsőoktatási intézményeket.

2015-ben több mint 17 000 diák véleményét összesítették. A hallgatók a STeXX.eu felületen írták meg értékelésüket, és 1-től 10-ig tartó skálán pontozták intézményük oktatási színvonalát és a diákélet általános körülményeit. A főként ösztöndíjas diákok az intézmény oktatási színvonala mellett például a szórakozási lehetőségeket, az élelmiszerárakat, az utazási lehetőségeket is figyelembe vették véleményük megalkotásakor. [A honlapon történő regisztráció és értékelés egyben az UNICEF „Schools for Africa” projektjét is támogatja. Minden egyes hallgatói értékelés növeli azt a pénzalapot, melynek végső célja egy általános iskola építése a Nyugat-afrikai Bissau-Guineában.]

Idén három magyarországi intézmény, a Corvinus, a BME és az ELTE kapott 8-asnál magasabb átlagpontszámot. A legjobb minősítést a Corvinus Egyetem érdemelte ki. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – az ELTÉ-hez hasonlóan – a „Very Good International Student Satisfaction Award 2015”  minősítést nyerte el.