Nem tudod, merre tovább? – A megoldás a Te kezedben van!

Mintegy hatezer középiskolás vett részt a BME Nyílt Napján, hogy műegyetemi ötleteket merítsen a továbbtanuláshoz.

"Mindent, ami megmutatható, megmutatunk. A laboratóriumokban minden ketyeg, törnek össze a hidak, csobog a víz, dolgoznak a robotok, hogy lássák a középiskolások, hogy ha ilyen helyre jönnek, akkor ilyen alkotásokra képes emberré válhatnak" – e szavakkal nyitotta meg a BME Nyílt Napját az Egyetem rektora.

Józsa János akadémikus felhívta a figyelmet a közvetlen, személyes találkozások lehetőségére a Nyílt Napon, amelyen a Műegyetem ipari partnerei is jelen voltak (a képen Józsa János rektor, Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport ügyvezető igazgatója és Varga István, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar dékánja látható – a szerk.). „Ők is megkérdezhetők, hogy kiderüljön, mennyit ér és mit tudnak majd kezdeni a BME-s diplomájukkal a nálunk végzők”– tette hozzá.

Józsa János arra biztatta a továbbtanulás előtt állókat, hogy kérdezzenek a magyar nyelvű oktatásról és a külföldi tapasztalatszerzésről, illetve ez utóbbi hasznosításáról hazatérést követően. Reményét fejezte ki, hogy a jövő évi felvételizők „szabadon, de felelősségteljesen döntenek”, miközben segítséget kapnak őket kísérő szüleiktől és tanáraiktól is.

-BK, TJ-

Fotó: Takács Ildikó, Philip János