Műegyetemi győzelem a VII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

A BME csapata 15 versenytársat utasított maga mögé a március első hetében Budapesten megrendezett sportversenyen, amelyen 5 ország 16 futsalcsapata vett részt.

„Az összetartozás érzését és hangulatát nemcsak a saját csapatukban, a saját csapattársaikkal tapasztalhatják meg a fiatalok, hanem a rendezvény minden egyes résztvevőjével. Más-más országokban laknak, de azonos a nyelvük és azonosak a gyökereik” – hangzott el Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) rendezvény fővédnöke ünnepi beszédében a megmérettetés díjátadóján.

2010 óta először maradt határon belül a KEK kupa: a döntőbe 3 magyar és 1 erdélyi csapat került, a versenyt végül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem sportolói nyerték. Ezüstérmes a Debreceni Egyetem, 3. helyezett a Budapesti Corvinus Egyetem, a 4. helyezést és a legjobb külföldi társaságnak járó címet is a Góbék (Kolozsvár) kapta.

A legjobb játékos Weinmann Richárd (BME), a legjobb kapus Bálint Lehel (Kolozsvár, Góbék), míg a gólkirály a 9 találatos Kántor Tamás (Debrecen, DE) lett.

Fotó: kek.elte.hu

A KEK-kel egy időben rendezték meg a III. Alumni-kupát, amelyen öregdiákok versenyeztek egymással. Kárpátaljáról, Felvidékről, Erdélyből és a Vajdaságból is érkeztek olyan társaságok, amelyek tagjai már elvégezték az egyetemet, így nem vehettek részt a KEK-en, ám így részesei maradhattak a határokon átívelő és közösségformáló rendezvénynek. Az Alumni-kupán résztvevő 16 csapat közül 9 Erdélyből jött, ez utóbbiak közül 3 a legjobb négybe is bekerült. A helyezések az alábbiak szerint alakultak:

1. Imperial Wet (Csíkszereda)

2. NSZK (Budapest)

3. Zsukások (Nagyvárad)

4. Dinami Malaria (Nagyvárad).

A korábbi évekhez hasonlóan az idei tornán is szerveztek karitatív gyűjtést, ezúttal a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum diákjai számára. A 32 pályára lépő csapat sporteszközöket ajándékozott nekik.

Fotó: kek.elte.hu

A versenyről bővebben a rendezvény honlapján olvashatók részletek.


Gépészek nyerték a BME Szuperkupát

2016. március 3-án első alkalommal rendezték meg a BME Szuperkupát. A műegyetemi karok futballválogatottjai összecsapásának helyezettjei:

  1. Gépészmérnöki Kar
  2. Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar
  3. Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar
  4. Építőmérnöki Kar
  5. Építészmérnöki Kar
  6. Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar
  7. Természettudományi Kar
  8. Villamosmérnöki és Informatikai Kar

Fotó: Képkocka - Építész Média Kör

A BME Szuperkupa keretében egy oktatói csapat is részt vett a játékban, versenyen kívül. A műegyetemi oktatók az NB II-es bajnokságban szereplő BME Futsal Club gárdájával mérkőztek meg. Takács Attila, a BME Építőmérnöki Kar Geotechnika és Mérnökgeológia Tanszék adjunktusa játékosként úgy látja, hogy „igazán remek kezdeményezés az egyetemi sportélet színesítésére a BME Szuperkupa. A hallgatói csapatok és szurkolóik megalapozták a hangulatot a meccshez. Az erőnkből ezúttal csak a vezetés megszerzésére futotta, a végén teljesült a papírforma. Köszönjük a lehetőséget, hogy ilyen hangulatú eseményen a hallgatók buzdítása mellett játszhattunk, szívesen jövünk máskor is.”

A döntőn és az eredményhirdetésen készült felvétel a Budavári Schönherz Stúdió oldalán érhető el.

A rendezvényen helyet kapott a jótékonyság is: a lányoknak a belépő egy plüssfigura, míg a fiúknak egy konzerv volt. A játékokat és az ételeket karitatív célokra ajánlották fel a szervezők.

Műegyetemi focisták fogtak össze a rászorulókért

A 2016-os tavaszi Villanyfényes Bajnokság szervezői arra kérték a legnagyobb budapesti műfüves bajnokság mintegy 2500 játékosát, hogy fejenként egy konzervvel járuljanak hozzá a nehéz körülmények között élő családok étkeztetéséhez.

A kezdeményezéshez csatlakozott a teljes BME focicsalád, azaz, a kis- és a nagypályás csapatok, a futsal és a teqball csapatés számos szurkoló is. A Műegyetem leglátogatottabb helyein is elhelyeznek gyűjtődobozokat, így bárki részt vehet a jótékonysági akcióban.

-TZS, TJ-