Kimagasló tanulmányi és sportolói értékeket jutalmaztak

A Jó tanuló, jó sportoló pályázat nyerteseit, a MEFOB-on kiválóan szereplőket, valamint az Egyetemi BME Ösztöndíj pályázatot nyert hallgatókat díjazták.

„Minden kimagasló teljesítményhez a képességek sokoldalú fejlesztése szükséges” – hangsúlyozta a BME rektora. Józsa János sportolói pályafutásának egyes pillanatait is felidézte a Jó tanuló, jó sportoló pályázat nyerteseit, a MEFOB-on kiválóan szereplőket, valamint az Egyetemi BME Ösztöndíj pályázatot nyert hallgatókat elismerő ünnepségen. „Biztos vagyok abban, hogy hallgatói, sportemberi és alkotói énjük erősíti egymást” – vélekedett.

A BME rektora Kincses Gábor, a Testnevelési Központ igazgatója felkérésére adta át a díjakat a karok dékánhelyetteseivel. Az igazgató emlékeztetett arra, hogy a MEFOB tavaly különdíjjal jutalmazta a BME -t, és ez a testnevelő tanárok kimagasló munkájának is köszönhető.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB) győztes hallgatókat karonként jutalmazták és rektori emléklapot vettek át. Az eredményeket Hellner Szelina, a Testnevelési Központ igazgatóhelyettese ismertette. A hallgatók listája ITT olvasható.

Az átadók: Józsa János rektor, Molnár Csaba dékán (ÉPK), illetve a dékánhelyettesek: Joó Attila László (ÉMK), Kovács Ádám (GPK), Hornyánszky Gábor (VBK), Sujbert László (VIK), Szabó András (KJK), Prok István (TTK) és Láng Benedek (GTK).

„A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze” – idézte Szent-Györgyi Albert gondolatait Kéri Tamás, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar hallgatója, aki a díjazottak nevében köszönte meg az elismerést. „Meg kell találnia mindenkinek azt az optimális állapotot, amikor a sport és a tanulás kiegészíti egymást” – fogalmazott az atlétika rúdugrás számában jeleskedő sportoló. A BME jó tanuló, jó sportoló hallgatóinak listája ITT olvasható.

Az Egyetemi Hallgatói Képviselet nevében Daku Dávid elnök köszöntötte az Egyetemi BME ösztöndíj pályázat győzteseit. A tudományos, szakmai, közéleti tevékenységet kiemelkedően végző hallgatók listája ITT olvasható.

HA - TJ

Fotó: Philip János