„A tanulmányaikkal megszerzett tudás és képesség szilárd bázist képez"

Mintegy harminc végzős hallgató vette át diplomáját a Műegyetemen az angol nyelvű képzés záró ünnepségén.

„Önök életük fontos mérföldkövéhez érkeztek: megkapják jól megérdemelt diplomájukat” – köszöntötte az angol nyelven diplomázó hallgatókat Veszprémi Károly oktatási rektorhelyettes. „Az elmúlt években kemény munkát végeztek: házi feladatokat készítettek, dolgozatokat írtak, és vizsgákat tették. Most elmondhatják, hogy megérte. Erre a szilárd bázisra építhetnek a jövőben is.”

„Izgalmas időszak volt, de az árát meg kellett fizetni” – Georg Jürgen Tepfenhart MSc-s gépészmérnök-hallgató búcsúzott e szavakkal a végzettektől. „Azokra az erőfeszítésekre gondolok, amelyekkel szembe kellett néznetek, a kitartásra, amely a hosszú tanórákhoz volt szükséges, és eszembe jutnak a nem látható akadályok miatt kicsorduló könnyek is.”

„Mielőtt megkaptam volna az ösztöndíjat informatikai tanulmányaimhoz, mindig is vágytam rá, hogy mesterképzésben vehessek részt, és több tudásra tegyek szert” – emlékezett az Algériából származó Somia Zerdoudi. „Most izgatott vagyok, hogy visszatérek hazámba és a gyakorlatba ültethetem azt a tudást, amit itt megszereztem. Elégedett vagyok, bár a kezdet nagyon nehéz volt: a hazámban, Algériában franciául zajlik az oktatás, itt pedig lehetőséget kaptam arra, hogy angolul folytassam a tanulmányaimat” – tette hozzá az informatikushallgató, aki a közel féltucatnyi, idén végzett Stipendium Hungaricum-ösztöndíjas nevében búcsúzott Alma Materétől. A magyar kormány ösztöndíjrendszere már 49 ország hallgatóit várja.

Kiváló tanulmányi eredményeiért jutalomoklevelet vett át: Navid Arzani építészmérnök hallgató, valamint Mingyue Hei, Emediong Udeme Akpan és Shalamberidze Tamar villamosmérnök hallgatók.

„Az egyetemen töltött évek különlegesek, mert ezek formálnak minket olyanokká, amilyenek ma vagyunk” – hangsúlyozta az angol nyelvű reguláris képzésben részt vevő hallgatók, valamint a kitüntetett diákok nevében búcsúzó iráni Navid Arzani. „Személy szerint biztos vagyok benne, hogy az itt szerzett értékes tapasztalatok nélkül az életem teljesen más lenne. Nem lennének olyan tulajdonságaim, mint az eltökéltség, az önbizalom, a céltudatosság és az elkötelezettség.”

Varga Annabella, a mentorok vezetője idézte fel a vidám és a nehéz perceket, majd erőt és állhatatosságot kívánt a diplomázóknak életük következő szakaszára is.

Az ünnepélyes diplomaosztó levezető elnöke Vígh László Gergely egyetemi docens, a BME Rektori Kabinet idegennyelű képzési megbízottja volt. A Gaudeamus Igitur dallamára vonultak be az elnökség tagjai: Lovas Tamás egyetemi docens (ÉMK), Orbulov Imre dékánhelyettes (GPK), Sipos András dékánhelyettes (ÉPK), Hell Zoltán docens (VBK), Veszprémi Károly oktatási rektorhelyettes (VIK), Levendovszky János dékánhelyettes (VIK,) Prok István dékánhelyettes (TTK).

 

HA - TJ

Fotó: Philip János, Takács Ildikó