Feszült figyelem, lelkesedés és tudásvágy jellemezte a 11. BME Kutatók Éjszakáját

A Műegyetem 20 helyszínen 102 programmal készült szeptember utolsó péntekére.

Az Egyetem kora délutántól egészen éjfélig várta rendezvényeivel a nagyközönséget a tudományos élet e különleges nyílt napján. A közel 5 ezer látogató között a családok és baráti társaságok mellett általános és középiskolai osztályok is nagy számban jelentek meg. Vidékről is érkeztek – tudtuk meg a szervezőktől.

A látogatók többsége átlagosan 2-3 előadást és bemutatót hallgatott meg.  Egy részüket a spontaneitás jellemezte: az épületek között barangolva vagy a rendezvényfüzetet lapozgatva választották ki, hogy melyik programhoz csatlakozzanak. Mások előre elkészített listával a kezükben már célirányosan érkeztek egy-egy helyszínre. Az érdeklődést mutatja, hogy az 57 regisztrációköteles programra átlagosan 95%-os volt az előfoglalás, és a szabadon maradt helyek is gyorsan beteltek közvetlenül az előadások előtt.

Mi a több mint egy évtizedes rendezvény töretlen sikerének titka? – tettük fel a kérdést a szervezőknek. Folyamatos megújulás, újabb és újabb programok, kötetlen hangulat és az előadók közvetlensége – árulták el.

MA - TJ

Fotó: Takács Ildikó

Fotók forrása: Áramlástan Tanszék