A BME népszerűsítése „méltó és kreatív” munkákkal

Egymillió forint összdíjazású ötletpályázatot hirdetett a Műegyetem vezetése az intézmény munkatársai és hallgatói számára a BME-t népszerűsítő film forgatókönyvének megírására.

A díjazásra méltó pályázatok a klasszikus imázsfilm műfajába tartoznak majd. Az intézmény felhívását „a BME láthatóságának, ismertségének, népszerűsítésének és versenyképességének erősítése” céljából tette közzé Józsa János rektor és Barta-Eke Gyula kancellár.

A pályázatot két kategóriában hirdették meg: egy maximum 30 másodperces spot, valamint egy maximum 10 perces film készülhet. A pályázaton minden, az Egyetemmel közalkalmazotti jogviszonyban álló oktató, kutató, illetve nem oktató-kutató munkatárs, valamint minden, a BME-vel hallgatói jogviszonyban álló BSc, MSc, PhD vagy osztatlan képzésben részt vevő, a pályázat benyújtásakor aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató indulhat. A jelentkezők természetesen csapatban is pályázhatnak.

A kiírók a pályázatra olyan, reális költségvetésből megvalósítható forgatókönyvterveket várnak, amelyek „a magyar műszaki felsőoktatás vezető intézményéhez méltó és kreatív módon mutatják be az Egyetem által elért eredményeket, erősítik és népszerűsítik a magyar és a nemzetközi oktatási piacon a BME-t, valamint közvetítik az Egyetem értékeit, fokozva ezzel a BME láthatóságát, ismertségét és versenyképességét a hazai és a nemzetközi felsőoktatás piacán.”

A forgatókönyv mellett maximum 5 oldal terjedelemben szükséges a film elérendő célját, a költségbecslést, valamint a konkrét megvalósítás módját is benyújtani.

A benyújtás módja: rektor@mail.bme.hu e-mail címen, pdf formátumban

A pályázatok beküldésének határideje: 2016. november 6., 24.00 óra

A pályázók a levél tárgyaként az alábbiakat tüntessék fel: „BME imázsfilm spot” vagy „BME imázsfilm rövidfilm”

A levél szövegtörzsében a pályázó nevét, telefonszámát, e-mail címét, közalkalmazott esetén a foglalkoztató tanszéket/szervezeti egységet, hallgató esetében a Neptun kódot kell megadni.

A határidőn túl benyújtott pályázatokat kizárják. A pályázat keretében hiánypótlásra nincs mód.

Egy pályázó akár mindkét kategóriában indulhat, ám kategóriánként maximum 2 pályázatot nyújthat be.
Az elnyert pályadíj nagyságát a zsűri állapítja meg az előre meghatározott keretek figyelembe vételével. A díjazásra rendelkezésre álló keret a Spot kategóriában 400 ezer Ft, a Rövidfilm kategóriában 600 ezer Ft.

A pályázat hallgatói díjazottjai a díjat ösztöndíj formájában, a nem hallgatói státuszú díjazottak pedig rektori/kancellári jutalom formájában kapják meg.

A pályázatokat a BME rektora által delegált két oktató-kutató munkatársból, a BME kancellárja által delegált két nem oktató-kutató munkatársból, valamint az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnöke által delegált két hallgatóból álló zsűri bírálja el.  A pályadíjakat a BME rektora és kancellárja közösen ítéli oda a zsűri javaslata alapján.
Az elbírálás szempontjai: a pályázat kreativitása, megvalósíthatósága, valamint illeszkedése a BME arculatához.

A díjakat 2016 decemberében adják át.

A teljes pályázati kiírásról bővebben ITT olvashat.