Szállj versenybe eredeti, innovatív ötleteddel! Immár startupoknak is!

Öt kategóriában díjazzák a hazai vállalatok innovációs teljesítményét, és startupok jelentkezését is várják a Magyar Innovációs Nagydíj pályázataira.

A műszaki és a gazdasági előnyök, az eredetiség és az újszerűség, valamint az innováció társadalmi hasznossága alapján ítéli oda a bírálóbizottság idén is a Magyar Innovációs Nagydíjat, amelyre 2017. február 15-éig lehet pályázni, öt kategóriában:

  • a 2016. évi Ipari Innovációs Díjra,
  • a 2016. évi Agrár Innovációs Díjra,
  • a 2016. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjra,
  • a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Innovációs Díjára és
  • a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díjára.

Az immár 25. alkalommal kiosztandó kitüntetésre külön kategóriában versenyezhetnek a 2014. január 1-je után alapított innovatív startupok, amelyek a „2016. év legjobb kezdő vállalkozása” díjat nyerhetik el.

A szakmai megmérettetésen azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek 2016-ban jelentős üzleti haszonra tettek szert kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítményükkel (például új termékek, eljárások, szolgáltatások értékesítésével). Az innováció további kutatás-fejlesztési eredmények, akár szabadalmak alapja lehet, és a technológia-transzferhez is hozzájárulhat.

A pályázat részeként be kell nyújtani az innováció részletes leírását, a referenciákat, a megvalósítás a folyamatát, illetve bemutatni az elért piaci és gazdasági eredményeket, valamint azt, ha külső pályázati forrás segítette az innovációs teljesítményt.

A felhívást a Magyar Innovációs Alapítvány a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanáccsal együttműködve hirdeti meg.

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból és vezető gazdasági szakemberekből áll, a szervezet elnöke Pálinkás József, az NKFIH elnöke.

Az ünnepélyes átadás 2017 márciusában lesz az Országházban.

Bővebb információ: www.innovacio.hu