Győztek a BME külföldi hallgatói az egyetemi sportfesztiválon

Ötven ország kétszáznál több külföldi diákja versengett az első alkalommal megrendezett budapesti megmérettetésen.

„Let’s move together” volt a mottója az University Sports Festival Budapestnek, amelyet első alkalommal rendezett meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Erasmus Student Network ELTE, valamint a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club.  Mintegy 14 budapesti felsőoktatási intézmény több mint 200 külföldi hallgatója mozdult együtt az ELTE sporttelepén a sportfesztivál keretében.

A budapesti felsőoktatási intézmények részvételével megvalósult rendezvény nagy sikerére tekintettel a szervezők szeretnék rendszeres rendezvénysorozattá tenni a USF Budapestet. Az esemény fő célja volt, hogy a sporton keresztül közösségi élményt nyújtson a fővárosban tanuló külföldi egyetemisták számára, és így összekösse a különböző intézményekben tanuló, a világ minden tájáról érkezett hallgatókat.

A versenyeken több mint 50 nemzet hallgatói vettek részt, akik betekintést nyerhettek a budapesti egyetemi sportéletbe, és kötetlen formában, jó hangulatban próbálhatták ki a legnépszerűbb, legújabb sportágakat. A rendezvény további célja volt, hogy Magyarország és Budapest az eddigieknél is vonzóbb célponttá váljék a külföldi hallgatók számára.

Az USF Budapesten a csapatsportágak mellett több egyéni sportágat is kipróbáltak a résztvevők, többek között számos aerobikedzést és küzdősportot, polefitnesst, funkcionális köredzést vagy a stability workoutot. Az intézmények közötti pontverseny végén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata állt fel a dobogó legfelső fokára és nyerte el az első University Sports Festival Budapest bajnoki címét.

A belépőjegyekből és regisztrációs díjakból származó bevételt a rendezők a Budapesti Állatkert Alapítvány számára ajánlották fel, illetve a győztes csapat örökbe fogadta Ikinyát, az Állatkert egyik zsiráfját is.

A Műegyetemet képviselő hallgatók: Alessia Pulcini, Auboin Clément, Burak Yilmaz, Eduardo Sanz Martin, Erlend Thorsund, Fouad Abdelkarim, Hadir Mahmoud, Hasan Altıntaş, Irem Tosun, Jacques Krommenacker, Jan Wietelmann, João Olival, Justus Hagemann, Matteo Bellè, Mazen Jouni, Perry Kenku, Philipp Amer, Pol Bosch Mestras, Salah Hamza, Thomas Dhondt, Vegard Saga, Yunus Kompir, Gracia Dani.

A pontverseny végeredménye:

  1. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – 1620 pont
  2. Metropolitan Egyetem – 1540 pont
  3. Eötvös Loránd Tudományegyetem – 1409 pont
  4. Budapesti Corvinus Egyetem – 1377 pont
  5. Kodolányi János Főiskola – 1350 pont
  6. Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem – 1072 pont
  7. Közép-európai Egyetem – 601 pont
  8. Testnevelési Egyetem – 253 pont
  9. Állatorvostudományi Egyetem – 210 pont
  10. Semmelweis Egyetem – 98 pont

HA - TJ

Fotók forrása: BEAC