Országos hálózati informatikai versenyen taroltak a Műegyetem diákjai

A két legjobb helyezést szerezték meg a BME VIK hallgatói a BME-Pannon NetSkills Challenge 2016 döntőjében.

Fábián Attila (BME VIK) első helyen, Okos Dániel (BME VIK) második helyen végzett a BME-Pannon NetSkills Challenge 2016 hálózati informatikai verseny veszprémi fináléjában.

 

 

A megmérettetés egyéni, kétfordulós verseny volt, magyar nyelven. A minden hazai felsőoktatási intézmény hallgatója számára nyitott szellemi összecsapás első, online fordulójában elméleti tesztet és hálózati konfigurációs feladatot kellett megoldaniuk a versenyzőknek. A legjobb nyolc diák jutott a döntőbe, amelyben a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar Cisco laborjában mérték össze a tudásukat. A „Charlie és a csokigyár” című film történetét elevenítették meg: egy megrongálódott rendszer helyreállítása, a hiba felderítése és a termelés újraindítása volt a feladat a Cisco eszközeinek felhasználásával.

A megmérettetésen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem és a Pannon Egyetem diákjai vettek részt.

Helyezések:

1. Fábián Attila (BME VIK)

2. Okos Dániel (BME VIK)

3. Zeleszkó Gábor (Pannon Egyetem)

A rendezvény támogatói voltak:
Cisco Networking Academy, Delta Services Kft., NETVisor Zrt., Macrotel Kft., PONTIS Alapítvány, HTTP Alapítvány, Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület

Fotók forrása: Netskills