Mérnökbál idén is a Műegyetem Aulájában

Magas rangú politikai és közéleti tisztségviselők részvételével zajlott a magyar mérnöktársadalom ünnepélyes találkozója a Magyar Mérnöki Kamara, valamint a BPMK szervezésében.

A rendezvény fővédnöke Dr. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Tarlós István főpolgármester volt, a védnökséget pedig Dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára vállalta.

A rendezvényt a házigazda szerepében ismét Józsa János akadémikus, a BME rektora nyitotta meg. Szintén a bál házigazdája volt Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, valamint a BME rektora után köszöntőt mondó Kassai Ferenc, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke.

A Mérnökbálon a meghívottakkal ünnepelt Dr. Kovács Árpád, a költségvetési tanács elnöke, Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium  gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára, Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, Dr. Borókainé Dr. Vajdovics Éva, az Emberi Erőforrások Minisztériuma koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkára, Füleky  Zsolt, a Miniszterelnökség  építészeti és építésügyi helyettes államtitkára, Dr. Makai Martina, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára, Dr. Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium  közlekedésért felelős helyettes államtitkára, Szalóki Flórián, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium   közlekedési operatív programokért felelős helyettes államtitkára, V.  Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, valamint Dr. Nyíri Szabolcs, a Magyar Út-és Vasútügyi Társaság elnöke.

- TJ -

Fotó: Philip János