Matematikai és műszaki megoldások egyszerűbben és gyorsabban!

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem idén márciustól bevezeti a 83 terméket tartalmazó MATLAB szoftvercsaládot a teljes intézményre kiterjedő konstrukcióban.

A MATLAB olyan széles körben használt mérnöki és matematikai rendszer, amely a matematikai, mérnöki és gazdasági tárgyak oktatásában, valamint kutatási tevékenységekben használható fel. MATLAB használatával a hagyományos programozási nyelvekhez – például C/C++ – képest egyszerűbben és gyorsabban oldhatók meg a matematikai és a műszaki problémák. Mérnökök és kutatók milliói számára a MATLAB a számítások nyelve mind az iparban, mind az akadémiai szektorban. A MATLAB - Simulink termékeket a világ több mint 5000 egyetemén használják a hallgatók gondolkodásmódjának fejlesztésére és piacképes tudásuk biztosítására.

A BME idén márciustól lehetővé teszi a szoftver jogtiszta használatát az oktatók és a hallgatók számára irodai, otthoni és hordozható számítógépen, valamint az összes egyetemi számítógépen. Az Egyetem által megvásárolt licenc a teljes intézményre kiterjed, felhasználható tanulási, oktatási, kutatási non-profit célokra.

2017. március 28-án az Egyetem és a MathWorks (a MATLAB – Simulink szoftvercsalád gyártója) egy közös, előadással összekötött tájékoztatót tartott az oktatóknak, amelyen Gareth Thomas, a MathWorks üzletfejlesztési igazgatója mutatta be a MATLAB legfrissebb verziójának újdonságait, a tanuláshoz és az oktatáshoz készített, elérhető segédanyagok széles választékát és egyéb hasznos tanácsokkal látta el hallgatóságát.

A BME munkatársai és hallgatói számára a BME Informatikai Igazgatóság biztosítja a MATLAB szoftver letöltésével és aktiválásával kapcsolatos technikai segítséget. Információk az alábbi linken érhetők el az egyetem gerinchálózatának számítógépeiről: http://net.bme.hu/sw/

Fotó: Gamax Laboratory Solutions Ltd.