„Nemtől és kortól függetlenül tudjuk segíteni és inspirálni egymást”

A BME VIK adott otthont a Women Techmakers konferenciának, amelyen szó esett a mentorok szerepéről és a női karrierlehetőségekről is a mérnöki és az informatikai területeken.

„Több női oktatóra és hallgatóra lenne szükség a műszaki és az informatikai képzéseken. A hölgyek fontos szerepet töltenek be a közösségekben előbb az egyetemen, később a munkahelyen: jellemzően a legtöbb lánynak kiválóan megy a kiegyensúlyozó és a koordinátori szerep” – nyitotta meg a Women Techmakers rendezvényt Jakab László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja.

A rendezvényt Szegletes Luca, a BME VIK Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék adjunktusa szervezte, aki 2014-ben elnyerte a „Google Anita Borg Memorial Scholarship” elismerést. Utóbbi célja a hölgyek kiemelkedő teljesítményre ösztönzése a számítástechnika és technológia területén, és sarkallásuk arra, hogy példaképek és vezetők is legyenek e területeken (Anita Borg Naffz 1949 és 2003 között élt amerikai informatikus volt, aki a nők műszaki, informatikai pályán betöltött szerepét és karrierjét támogatta. Alapítója volt a később róla elnevezett intézménynek (angol nevén: Anita Borg Institute for Women and Technology) és a Grace Hopper Celebration of Women in Computing programnak – szerk.) Az ösztöndíjat kiíró Google’s Women Techmakers program pályázatot hirdetett a Nemzetközi Nőnap alkalmából a hölgyekkel kapcsolatos szemléletformáló események megrendezésére. Luca sikerrel pályázott, és elnyerte a budapesti rendezvény szervezési jogát. A konferenciának a BME VIK adott otthont.

„Mindannyiunkat érintő kérdéseket jártunk körbe, elsősorban azt, hogy nemtől és kortól függetlenül hogyan tudjuk segíteni és inspirálni egymást pályatársainkkal, mit jelent a siker, és kik lehetnek a mentorok, akik a sikerek elérését segíthetik” – foglalta össze a rendezvény célját a szervező oktató-kutató, aki férfiakat és nőket, leendő mentorokat és olyanokat is várt a programra, akik szeretnének segítséget kapni a pályájukon. Lucát például külföldi ösztöndíjasként megismert mentora, Király Mariann, a Standford Egyetem kutatója inspirálta és segítette a szakmai fejlődésben. „Egy pályája elején járó szakember számára a mentora lehet követendő példa. Tanulhat a tapasztalataiból, megerősítheti önbizalmát, e mellett a mentor lehet az, aki átsegíti a fiatalt a kezdeti nehézségeken, és általa egy pályakezdő is hihet abban, hogy megfelel a magas elvárásoknak és képes elérni céljait” – ecsetelte Szegletes Luca. Hozzátette, hogy a nőkkel még inkább előfordul, hogy negatív és pozitív sztereotípiákkal is együtt kell élniük, utóbbira szemléletes példa, hogy a nőket eredendően empatikus személyiségeknek tartják, akik inkább kerülik a konfliktusokat és a konszenzus megteremtésére, a társaság összetartására törekszenek. E mellett érheti a nőket negatív kritika is, amelyre Luca szerint a legjobb megoldás, ha humorral kezeljük az előítéleteket.

A rendezvény panelbeszélgetésének vendége volt Rencz Márta, a BME VIK Elektronikus Eszközök Tanszéke tanszékvezető-helyettese, a kar egyetlen női tanszékvezetője. Elmondta, hogy neki sem volt könnyű egy olyan szakmában, amelyben a férfiak adják a többséget. Sokat köszönhet tanszékének és női oktatóinak, akik a pályája elején a szárnyaik alá vették. Szintén a beszélgetés vendége volt Bábel Gabriella, a Microsoft Magyarország Nagyvállalati Üzletág igazgatója, és Polgár Judit sakk nagymester, a női sakk-világranglistát 26 éven át vezető sakkozó. Judit szerencsésnek érzi magát, hogy olyan területen ért el sikereket, amelyen a szabályok egyértelművé teszik a teljesítményt. A panelbeszélgetés résztvevői mindannyian abban bíznak, hogy nőhet a nők elfogadottsága, és egyre többen belátják, hogy a diverzitás növeli a közösségek teljesítményét. „Mindannyian kiemelték életük eddigi példaképeit, amelyek között meghatározó volt az édesapjuk, aki inspirálta és segítette őket az általuk választott pályán” – idézte fel a beszélgetés további részeit Luca.

„Mentor lehet például egy szülő, aki kedvet csinál lányának a programozáshoz vagy más mérnöki tudományokhoz, és lehet akár egy szakmabéli társ, aki felismeri a sokszínű munkakörnyezet előnyeit. Mentorált lehet a siker kapujában álló vagy már az útján járó fiatal is, aki időként egyedül érzi magát a bozótharcban” – olvasható a rendezvény honlapján. Saját tapasztalatait osztották meg a rendezvény további vendégei: Ferenczi Andrea, a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség elnöke, majd Dunavölgyi Mária, a Corvinus Egyetem MBA programjának programigazgatója, az OTP Lakáslízing Zrt. korábbi vezérigazgatója, a MasterCard korábbi regionális vezérigazgatója, aki a női és a férfi felsővezetők szerepét kutatja. Fáy Eszter, a Skool elnevezésű program képviselője szervezetük céljait vázolta, hozzátéve, hogy minél korábban szükséges felkelteni a lányok érdeklődését a technológiai témák iránt, és így hozzájárulni a mérnöki és a műszaki pályákon továbbtanuló hölgyek arányának növekedéséhez.

TZS - TJ

Fotó: Kocsi Olga