A „jövő professzori gárdáját” is építi a Műegyetem

Kiválósági Kutatócsoport Programot hirdet a BME az Új Nemzeti Kiválósági Program keretében. A tanulmányi versenyeken kimagaslóan szereplő leendő elsőévesek is előnyt élveznek kategóriájukban.  

Több mint 352 millió forintos támogatást ítélt meg az ÚNKP programban a BME számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2017/2018. tanévre. Ebből közel 169 millió forint jut az alap- és a mesterszakos pályázók, 76 millió forint a doktoranduszok, a doktorjelöltek, 107 millió forint pedig a fiatal oktatók és kutatók támogatására.

A leendő elsőévesek számára elérhető ÚNKP-17-1-II pályázaton előnyt élveznek azok, akik középiskolai tanulmányaik alatt kimagasló eredményt értek el tanulmányi versenyeken. A pályázati támogatással a legkiválóbb hallgatók akár teljes alapképzésük idejére havi 75.000 Ft-os kiválósági ösztöndíjban részesülhetnek.

Emellett a „kimagasló teljesítményű fiatal kutatók kiemelt támogatásáról” is döntött a napokban a BME Vezetői Értekezlete „az egyetem kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységének megújítása” érdekében. A tervezett új kutatócsoportok nemcsak az egyetemen folyó sikeres K+F+I területek minőségi továbbfejlesztésére, hanem a karok fejlesztési stratégiájába illeszkedő új kutatási témák, kísérleti eljárások és műszaki technológiák meghonosítására is lehetőséget nyújtanak. A támogatás egyben pályamodellt kínál a „jövő professzori gárdájának” is.

A program részleteit napokon belül ismertetik intézményünk illetékesei.

További információk: www.bme.hu/unkp_2017