A sportban és a tanulásban nyújtott kiválóság legyen a mérce az életben is

A Jó tanuló, jó sportoló pályázat nyerteseit, a MEFOB-on kiválóan szereplőket, valamint az Egyetemi BME Ösztöndíj pályázatot elnyert hallgatókat díjazták.

„Maradjon meg örökké az a mérce, amely alapján ilyen kiválóan tanulnak és sportolnak” – emelte ki köszöntő beszédében a BME rektora. Józsa János saját sportolói és a diákkori pályafutásának pillanatait is felidézte a Jó tanuló, jó sportoló pályázat nyerteseit, a MEFOB-on kiválóan szereplőket, valamint az Egyetemi BME Ösztöndíj pályázatot nyert hallgatókat elismerő ünnepségen. „Ezzel a mércével boldogulni fognak, akár mérnökök, akár közgazdászok, vagy természettudósok lesznek: ha bölcs döntéseket kell hozniuk, segítségükre lehet, hogy jó tanulók, jó sportolók és általánosan művelt diákok voltak.”

A BME rektora Kincses Gábor, a Testnevelési Központ igazgatója felkérésére adta át a díjakat a karok dékánhelyetteseivel. Az igazgató kiemelte, hogy a MEFOB tavaly – az összesített eredmények alapján – különdíjjal jutalmazta a BME-t, ami köszönhető a testnevelő tanárok kimagasló munkájának is.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB) győztes hallgatókat karonként jutalmazták és rektori emléklapot is kaptak. A hallgatók listája ITT olvasható

Az átadók: Józsa János, a BME rektora, Joó Attila László dékánhelyettes (ÉMK), Bihari Péter dékánhelyettes(GPK), Faigl Ferenc dékán (VBK), Vámos Gábor dékánhelyettes (VIK), Varga István dékán (KJK), Prok István dékánhelyettes (TTK) és Lógó Emma dékánhelyettes asszony (GTK).

„A sport a játék alatt a legfontosabb polgári erényekre tanít meg: az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre, és mindenekelőtt a ’fair play’, a nemes küzdelem szabályaira” – idézte Szent-Györgyi Albert gondolatait a hallgatók nevében köszönetet mondó, curlingos Kalocsai Vera és az evezésben jeleskedő Polivka Dóra.

Az eredményeket ismertető Hellner Szelina, a Testnevelési Központ igazgatóhelyettese hangsúlyozta, ebben az évben különösen sokan végeztek holtversenyben. A BME jó tanuló, jó sportoló hallgatóinak listája ITT olvasható.

Az Egyetemi Hallgatói Képviselet nevében Krisztián Dávid elnök köszöntötte az Egyetemi BME ösztöndíj pályázat győzteseit. A tudományos, szakmai, közéleti tevékenységet kiemelkedően végző hallgatók listája ITT olvasható.

HA - TJ

Fotó: Philip János