Ismét jelentkezhetnek mentorprogramra a női műszaki egyetemi hallgatók

Az ABB Kft. által meghirdetett pályázatra november 12-ig lehet jelentkezni.

„Az ABB Kft. Magyarországon is hagyományt teremt női egyetemi, főiskolai hallgatók számára kiírt mentorprogramjával. Pozitív változást tapasztalunk a piacon a női mérnökök elfogadását és létszámát illetően, amelyet mentorált gyakornokaink is alátámasztanak” – jelentette ki Taira-Julia Lammi ügyvezető. Hozzátette: a cég örömmel támogatja az immáron harmadik éve sikeresen működő, és kiváló munkatársakat szerző női mentorprogramot, amelynek célja a társaság esélyegyenlőségi törekvéseivel összhangban a nők szakmai elfogadása a műszaki pályákon, és a női hallgatók bátorítása már a felsőoktatásban töltött időszakban, hogy ezt a karrierutat válasszák, egyúttal megismerjék egy nemzetközi cég termékeit, szolgáltatásait, működését.

Az ABB (ABB: SIX Swiss EX) innovatív technológiák vezető fejlesztője és szállítója az energetikai termékek, a robotika és hajtások, az ipari automatizálás, valamint az energetikai hálózatok terén. Termékeit világszerte a közüzemi energiaszektorban, az iparban, a közlekedésben és az infrastrukturális szektorban működő vevőinek kínálja.  Az innováció terén több mint 125 éves múlttal rendelkező ABB napjainkban az ipari digitalizálás jövőjét formálja, meghatározó szerepet játszik az energetika átalakításában és a negyedik ipari forradalomban is.  Az ABB több mint 100 országban működik, és 136 000 főt alkalmaz.

A programban az ABB Kft. öt női végzős műszaki felsőoktatási hallgatót választ ki pályázat útján az energetika és automatizálás területéről. A pályázat nyertesei dedikált mentorokat kapnak a cég vezetői és szakemberei személyében, akikkel konzultáción vesznek részt öt hónapon keresztül havi egy alkalommal. A nyertesek betekinthetnek egy multinacionális cég mindennapjaiba, gyárlátogatásra mehetnek, megismerkednek a cég női vezetőivel, valamint HR szakemberektől személyes találkozó keretében tanácsot kapnak a későbbi elhelyezkedéshez, de gyakornokként akár be is kapcsolódhatnak a munkába. Ezek mellett tájékoztatást kapnak arról, hogy milyen különböző életpálya-modellek léteznek a műszaki területen, ugyanakkor kipróbálhatják egy robot programozását.

A pályázat a 2. és 3. éves BSc, 4. vagy 5. éves MSc női hallgatóknak szól, akik aktív - nappali, esti, levelező - hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek valamely magyarországi műszaki egyetemen, vagy főiskolán.Az ABB szakemberei a beadott pályázatok értékelésénél figyelembe veszik a jelentkezők motiváltságát, szakmai rátermettségét, valamint angol nyelvtudását. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a korábbi tanulmányi versenyeken elért eredmény, és a felsőoktatási szakmai tevékenységben való részvétel.

A pályázat elindult, a jelentkezési határidő 2017. november 12. éjfél. A szakmai anyagokat a cég 2017. december 15-ig bírálja el.