A hallgatói kompetenciák és a cégkultúrák találkozását segíti a HSZI

Munkaerő-közvetítéssel bővítette a diákoknak nyújtott karrier-tanácsadási lehetőségeit a HSZI, amelynek részleteiről a BME ma zajló nyílt napján érdeklődhetnek a hallgatók.

„Az egyre tudatosabban munkahelyet választó Y-, és Z-generációs egyetemistáknak segítünk abban, hogy könnyebben találják meg az áhított és elképzelt munkahelyet. Fontos számunkra, hogy a lehető legtöbb támogatást adjuk meg abban, hogy a pályájuk elején járó fiatalok és cégek hosszú távú elképzelései találkozzanak, ami egyúttal az ideális munkahely és munkatárs találkozását is jelenti” – osztották meg a Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (HSZI) közelmúltban bővült feladatáról gondolataikat Bogyó Krisztina és Boda Henrietta, a szervezet Hallgatói Tanácsadási Osztályának tanácsadói.

Bogyó Krisztina korábban fejvadászként dolgozott, és a versenyszférában szerzett tapasztalatait a fiatalokat segítve az egyetemi közegben kamatoztatja. Elmondta: hisz benne, hogy mindenki számára létezik olyan ideális munkahely, munkakörnyezet, pozíció vagy karrierút, ami több „egy pozíció egyszerű betöltésénél”. „A pályázó akkor érzi jól magát, ha az egyéni képességeihez, saját erősségeihez és teljesítőképességéhez leginkább illeszkedő munkát végezheti. Mi ennek megtalálásában segítjük a műegyetemistákat.”

A HSZI a munkaerő-közvetítéssel összefüggésben eddig elsősorban olyan nagy létszámú multinacionális cégek hazai vállalataival dolgozott együtt, amelyekkel utána hosszú távú együttműködést alakított ki. „Olyan cégekkel létesítettünk erős partneri viszonyt, amelyeknek a filozófiájával mi magunk is azonosulni tudunk, egyúttal magas értéket képviselve olyan lehetőségeket kínálnak az ’álomállásukat’ kereső fiatal munkavállalóknak, amit mi is szívesen, jó szívvel ajánlunk. Ennél fogva elsősorban nem arra törekszünk, hogy sok vállalati kapcsolatunk legyen, hanem a minőségi együttműködések kialakításán dolgozunk” – részletezte Bogyó Krisztina. A közeljövőben valamennyi képzési területre szeretnék kiterjeszteni ezt a szolgáltatást. Jelenleg a gyógyszeripari, az építőipari cégekkel, valamint a pénzügyi területen erősítenének, és fontosnak tartják azt is, hogy hosszútávon ne csak a „klasszikus” mérnöki pályán végzettek találjanak lehetőségeket általuk.

„A HSZI-nél a kompetenciák és a cégkultúrák találkozását segítjük” – ismertette módszertanukról a szervezet tanácsadója. „Míg a munkaerőpiacon szűrni, válogatni, lehet a jelölteket, addig az egyetemi hallgatók esetében más a helyzet, itt ’fordítva ülünk a lovon’. A különböző szolgáltatásainkon keresztül érjük el a hallgatókat (például tréningek, tanácsadás stb.), és már a folyamat közben látjuk, hogy ki, ’hogyan működik’, milyen megoldási javaslatai vannak egy-egy helyzetben, érzékeljük a reakcióit és a gondolkodásmódját. Gyakorlatilag éles helyzetben, de mégsem ’művi’ közegben figyelhetjük meg a pályázókat. Ha már ekkor látjuk benne a potenciált, és el tudjuk képzelni őt egy adott pozícióra, interjúra hívjuk. Itt felmérjük a képességeit, és egy tanácsadói riport megírása után küldjük tovább az adott vállalathoz, ahová javasoljuk, vagy épp ahhoz a vágyott céghez, amely számára az álomcég lenne” – árulták el a tanácsadók a munkaerő-közvetítési szolgáltatás hátteréről, amellyel céljuk, hogy a hallgatók és a vállalatok is megtalálják számításaikat.

A HSZI tanácsadói a képességek felmérésén túl támogatják a hallgatókat az állásinterjúra és munkába állásra történő felkészülésben, segítenek rávilágítani a fiatalok erősségeire, és arra bíztatják őket, hogy legyenek nyitottak, körültekintők, tudatosak abban, hogy olyan munkahelyre és pozícióra pályázzanak, amelyben lehetőséget kapnak a képességeik kiaknázására. „A hallgatókkal közös beszélgetések egyben pályaválasztási, karrier- és önismereti tanácsadások is; ezeken a műegyetemisták képzett coach, karrier tanácsadók támogatásával készülhetnek fel az éles helyzetekre” – fejtette ki Krisztina. Hozzátette azt is, hogy a találkozókon támogatják a pályakezdőket abban is, hogy egyenrangú félnek tekintsék magukat a céggel: tudják, ez egy közös érdek, amelynek célja, hogy mindkét fél minél jobban megismerje a másikat. Így tudnak közeledni vagy távolodni, és kideríteni, hogy valóban egymást keresik-e. A HSZI tanácsadói segítik a jelölteket a reális bérelképzelések kialakításában is, így a munkáltató konkrét megkeresése és szerződéses ajánlattétele előtt kellőképpen felkészülhetnek.

„A HSZI hallgatóknak nyújtott karrier-szolgáltatásai valamelyest a pszichológia és karrier-tanácsadás határán helyezkednek el. Nemcsak az álláskeresésben, hanem a munkában való helytállás különböző formáiban is támogatjuk őket” – állítja Boda Henrietta karriertanácsadó. Sok olyan hallgató és a munkaerőpiacra már kilépett egykori műegyetemista fordul hozzájuk, akik elbizonytalanodnak az egyetemi éveik alatt, szakirány-választás vagy végzés előtt állnak, esetleg tanácstalanok abban, hogy milyen munkahelyet válasszanak. A diplomásoknak inkább abban támad kétségük, hogy megfelelő munkahely mellett kötelezték-e el magukat, mikor jön el az idő a váltásra, meg merjék-e lépni. „A jelenlegi és egykori műegyetemistáknak a saját problémájuk komolyságát mérlegelve a HSZI 3-6 alkalmas egyéni tanácsadásait ajánljuk. Több karriertervezéssel összefüggő tréninget is indítunk, amelyek szintén a hasznukra válhatnak. Ilyenek a karriertervezés, önéletrajz- és motivációs levélírás, az állásinterjúra és az Assessment Centerre (AC) való felkészítő tréning.” Emellett számos készségfejlesztő programra jelentkezhetnek a hallgatók és a végzettek egyaránt. Többek között részt vehetnek konfliktuskezelés, kommunikáció, prezentációs technikák, időgazdálkodás, vezetői készségfejlesztő tréningeken is.

A HSZI aktuálisan meghirdetett tematikus programjai a szervezet honlapján érhetők el.

TZS - GI

Fotó: Takács Ildikó