Idén is meghirdették a középiskolásoknak a BME Alfa matematikaversenyét

2018-ban új feladatsorokkal ösztönzi a 9-12. évfolyamos tanulók matematika érettségire történő felkészülését a BME Természettudományi Kara.

A Műegyetem interaktív gyakorlófelületén 2018. január 15-én kezdődött matematikaverseny célja, hogy motiválja a középiskolás diákokat a matematika érettségit megelőző időszakban.

A megmérettetésen érintett témakörök, a megoldandó feladatok a vizsgákra való felkészülésben jelentenek segítséget, továbbá megmutatják a Műegyetemen is elvárt tudásanyagot a természettudományi vagy műszaki területen továbbtanulásukat tervezőknek – mondta Lángné Lázi Márta, a BME TTK Matematika Intézetének egyetemi docense, a verseny felelőse.

A pontverseny két részből áll: az ún. levelező szakaszban január 15. és április 9. között a kéthetente kitűzött, online elérhető feladatsorokat összesen hat fordulóban, az adott határidőig lehet megoldani – olvasható a versenykiírásban.

A döntőt, amely egyben a díjkiosztó ünnepség is a BME Matematika Intézetében tartják. A rendezvényre a döntőbe jutott diákok tanárait is várják.

A megmérettetés nyitott, azaz bárki, bármikor, bármelyik kategóriába bekapcsolódhat, de a szervezők csak a középiskolásokat díjazzák.

A versenyhez ingyenes regisztrációval lehet csatlakozni a BME Alfa honlapon.