Idén is sikeres volt a mérnökbál a Műegyetem aulájában

Az immáron 22. alkalommal tartott rendezvényen magas rangú politikusok, prominens közéleti személyek, és a mérnöki szakma vezető tisztségviselői vettek részt.

A magyar mérnöktársadalom ünnepélyes találkozójának a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületének aulája és díszterme adott otthont idén is, a Budapesti és Pest megyei Mérnöki Kamara (BPMK), és a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) szervezésében, valamint a Makadám Mérnök Klub közreműködésével. A báli szezon egyik legrangosabb eseményének fővédnöke Pintér Sándor belügyminiszter és Tarlós István főpolgármester voltak, a védnökök pedig Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára, valamint V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár.

Az eseményre érkezőket – a regisztráció szerinti csaknem 450 főt a Műegyetemi Szimfónikus Zenekar dallamaira – a rendező szervezetek vezetői, Józsa János, a BME rektora, Kassai Ferenc, a BPMK elnöke, és Nagy Gyula, az MMK elnöke fogadták, akik a pódiumon is köszöntötték a vendégeket – köztük Barta-Eke Gyulát, a Műegyetem kancellárját, az intézmény kari vezetőit, munkatársait, a hazai államigazgatás-, valamint a mérnöki köztestületek és egyéb szakmai szervezetek tisztségviselőit, a reálértelmiség képviselőit és jelentős mérnökcégek vezetőit.

Az ünnepi díszben tündöklő aulában Józsa János akadémikus megnyitó beszédében köszönetet mondott a Kamarának az egyetemekről kikerülő fiatal diplomások valódi mérnökké válásában betöltött szervező, továbbképző és minőségellenőrző munkájáért, majd elismeréssel szólt a bál létrejöttében áldozatos szerepet vállaló szakmai szervezetek és a műegyetemi munkatársakról. Elmondta: megtisztelő a Műegyetemnek, hogy a bál helyszíne immáron sokadik alkalommal a Hauszmann Alajos tervezte Központi épület több mint százéves Középcsarnoka, ismertebb nevén Aulája.

A köszöntők után a Tolna megyei Gyönki Általános Iskola gyermekkórusa és zenekara lépett fel, majd a Harmónia Rend Band adott gálaműsort a bálozóknak. A mérnökbál nyitótáncát a Fever táncegyüttes mutatta be, a hajnalig tartó mulatsághoz pedig Cserhalmi György szolgáltatta a zenét.

A Mérnökbálon a meghívottakkal ünnepelt Pintér Sándor belügyminiszter, Tarlós István főpolgármester, Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium  gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára, Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, Kovács Árpád, a költségvetési tanács elnöke, Füleky  Zsolt, a Miniszterelnökség  építészeti és építésügyi helyettes államtitkára, Makai Martina, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára, Szalóki Flórián, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési operatív programokért felelős helyettes államtitkára, és Nyíri Szabolcs, a Magyar Út-és Vasútügyi Társaság elnöke.

A Mérnökbálon résztvevők közül többen is úgy vélték: magas színvonalú és fergeteges hangulatú volt az idei rendezvény.

- GI -

Fotó: Philip János