„Máris példaként állíthatók a jövő generációi elé”

A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség szervezésében megrendezett az „Év Egyetemi Sportolója” díjátadón 11 műegyetemi hallgatót is kitüntettek.

„Kiemelkedő eredményt értek el két olyan területen, amelyek életünk legjobb befektetései, ezek a sport és a tanulás” – hangsúlyozta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az elismerések ünnepélyes átadásának budapesti rendezvényén. Hozzátette: a díjazottak példaképei lehetnek a többi fiatalnak. Végül köszönetet mondott a szülőknek, edzőknek és a tanároknak, akik “segítik a diákok kettős pályáját”.

A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint az év legeredményesebb fiatal sportolóinak járó plakettet azok az egyetemi, főiskolai sportolók vehették át, akik 2018-ban egyetemi világ- és Európa-bajnokságokról arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, valamint mindazok a hallgatók, akik a téli olimpián, illetve a felnőtt világbajnokságokon aranyérmet szereztek.

A műegyetemi hallgatók közül 11-en vehettek át elismerést. 

A díjazottak:

Név Sportág Verseny Versenyszám Helyezés
Balatoni Bence Birkózás EVB kötöttfogás 67 kg 2
Gecse Márton Kajak-kenu EVB K4 500 m 2
Gergely László Birkózás EVB szabadfogás 70 kg 3
Gerlei Anna Cheerleading EVB Small Coed Team Elit 1
Kisbán Zsófia Kajak-kenu EVB C1 500 m 1
  Kajak-kenu EVB C2 200 m 2
  Kajak-kenu EVB C2 500 m 2
Krémer Eszter Evezés EVB W2- 1
  Evezés EEJ W2- 1
Muszta Anna Akrobatikus rock’n’roll VB női formáció 1
Papp Gergely Márton Evezés EEJ M1x 3
Polivka Dóra Evezés EEJ W2- 1
  Evezés EVB W2- 1
Tomin Márton Birkózás EVB szabadfogás 97 kg 3
Weiler Virág Tájékozódási futás EVB sprint 1

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság abszolút pontversenyében a Műegyetem a 3. legjobb helyezést érte el a megszerzett érmek számát tekintve. A díjat Nagy Balázs Vince, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nemzetközi rektorhelyettese vette át.

– GI –
Fotó, hír forrása: mozduljra.hu