Ismét az élen végeztek a USF tornáin összesítésében a BME-s sportolók

Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre a University Sports Festival Budapest, amelyen a világ minden tájáról érkező hallgatók versengtek egymással.

Összesítésben – a verseny történetében másodszor – megnyerte az esemény pontversenyét a Műegyetem. A USF tornáira 55 ország képviseletében 11 hazai felsőoktatási intézményből neveztek diákok, így többek között együtt sportolhattak Németország, Angola, Kazahsztán, az Egyesült Államok és Irán felsőoktatási intézményeinek tanulói is.

Pontverseny

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – 1321 pont

Eötvös Loránd Tudományegyetem – 1183 pont

Testnevelési Egyetem – 1156 pont

Nemzeti Közszolgálati Egyetem – 1060 pont

IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola – 862 pont

Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem – 665 pont

Szent István Egyetem – 552 pont

Budapesti Gazdasági Egyetem – 459 pont

Central European University – 453 pont

Budapesti Corvinus Egyetem – 363 pont

Balassi Intézet – 201 pont

Sportáganként is jól teljesítettek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói, akik aranyérmet szereztek pl. röblabdában.

Az USF Budapesten a röplabda és a futsal bajnokság mellett több egyéni sportágat is ki lehetett próbálni; számos aerobikedzést és küzdősportot, az újdonságnak számító airflow jógát, a polefitnesst, a funkcionális köredzést vagy az asztaliteniszt.

Az ELTE, az ESN ELTE, valamint a BEAC által rendezett program összeköti a világ számos pontjáról Budapestre érkező egyetemi hallgatókat, betekintést nyújtva a hazai egyetemi sportéletbe, valamint célja, hogy Magyarország és Budapest az eddiginél is vonzóbb célpont legyen a külföldi fiatalok számára.

– GI –
Fotó: BEAC Facebook-oldal