Parashar Shah, a Microsoft neves szakembere érkezik a Műegyetemre

A világ egyik legnagyobb szoftvervállalatának termékmenedzsere az alkalmazott mesterséges intelligenciáról tart előadást 2019. április 10-én szerdán 16 órakor a QB F13-ban.

A mesterséges intelligencia (AI) alapú megoldások használata ma már nem csak a matematikusok kiváltsága, hanem mindannyiunk számára elérhető. Parashar Shah, a Microsoft felhő és gépi tanulás platform csoportjának termékmenedzsere 1 órás előadásában beszél majd a mesterséges intelligencia kutatásuk pillanatnyi helyzetéről és arról, miként kezdhetjük el akár holnap kihasználni az AI-t egy vállalkozásban, egy kutatáshoz, vagy éppen egy egyetemi házi feladat elkészítésében.

Parashar Shah szakértő a mesterséges intelligencia, gépi tanulás, big data, blokchain, virtuális valóság és IoT területén. Jelenleg a Microsoftnál az Azure gépi tanulás platform fejlesztésében, illetve alkalmazott mesterséges intelligencia megoldások készítésében vesz részt. Eszköztárában egyaránt megtalálhatók a klasszikus gépi tanulási módszerek, úgy mint a mélytanulási (deep learning) keretrendszerek, Azure DataBricks és egyéb felhő alapú AI termékek.

Előadásainak kiemelt célja, hogy a fiatal generáció számára megmutassa, milyen lehetőségek rejlenek a gépi tanulásban. Ezt a célt szolgálja tavaly megjelent „Hands-On Machine Learning with Azure: Build powerful models with cognitive machine learning and artificial intelligence” című könyve is.

2019 márciusában a Microsoft támogatásával megkezdődött a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karon (VIK) egy mesterséges intelligencia kompetenciaközpont kialakítása, amelynek tagjai szívesen segítenek az előadással összefüggő kérdések megválaszolásában, illetve a prezentáció során bemutatott technológiák megismerésében.

Az előadáson való részvétel regisztrációhoz kötött, ennek részletei és további információk a VIK honlapján találhatók.

– GI –
Fotó forrása: Live360events