Ismét jelentkezhetnek a középiskolások a BME természettudományos táborába

A helyek gyorsan fogynak, érdemes mielőbb regisztrálni a TTK által szervezett nagysikerű Science campre.

A szervezők az ingyenes, bentlakásos tábort azoknak az elsősorban 10-11. osztályos diákoknak ajánlják, akik még nem fejezik be a középiskolát idén, és nem döntötték el, milyen irányban tanulnak tovább, egyúttal érdeklődnek a kor tudományos kihívásai, a természettudományos, vagy műszaki végzettséget igénylő munkalehetőségek iránt, kíváncsiak arra, hogy kik és miképpen dolgoznak egy sikeres pénzügyi elemzőcégnél és félvezető-ipari vállalatnál, mindezek mellett pedig szeretnék látni, hol állítják elő Magyarország energiatermelésének felét.

A program célja a fizika, a matematika sokszínűségének, a más tudományterületekhez (például kémia, orvostudomány, műszaki tudományok, közgazdaságtudomány) való kapcsolódásának bemutatása. 2019. július 7-13. között a részvevők tudományos előadásokat hallgatnak, önálló műhelymunkát végeznek, és külső helyszíneket látogatnak meg (pl. Paksi Atomerőmű). A szellemi, kulturális kihívások mellett ugyanakkor a közösségi és a sport programok is nagy szerepet kapnak, miközben rengeteg baráti kapcsolat alakul ki.

A táborozók felügyeletét a TTK senior diákjai látják el a BME professzorainak irányítása mellett.

A jelentkezési űrlap már elérhető, amely mellett tanári ajánlólevelet és egy fényképet is küldeniük kell magukról a tanulóknak a regisztrációhoz a jelentkezes@sciencecamp.ttk.bme.hu email címre. A jelentkezési határidő: 2019. május 26.

A regisztrálók közül a zsűri választja majd ki azon szerencsés diákokat, akik részt vehetnek a programban. 2019. június 9-ig érkezik visszajelzés arról, hogy kinek fogadták el a jelentkezését.

További információk a tábor honlapján találhatók, a kapcsolattartó: Lángné Lázi Márta (lazi@math.bme.hu). Kedvcsinálóként pedig a tavalyi rendezvényről készült videót is meg lehet tekinteni.

– GI –
Fotó: Science camp