Még lehet jelentkezni a BME „Jó tanuló, jó sportoló” ösztöndíjra

A pályázóknak még bő egy hetük van, hogy éljenek a lehetőséggel.

A BME „Jó tanuló, jó sportoló” ösztöndíjban az a pályázó részesülhet, akinek az ösztöndíj indexe a legutóbbi két, Műgyetemen töltött félévében legalább 3,00, illetve ha az alább feltüntetett sportkategóriák egyikében eredményt ért el: olimpia és világbajnokság; Európa-bajnokság, világkupa, UNIVERSIADE; korosztályos világ- és Európa-bajnokság; magyar bajnokság, nemzetközi verseny; MEFOB, korosztályos országos bajnokság; országos és regionális verseny, Universitas; egyéb versenyek. A nem olimpiai sportágakban elért eredmények 60%-os pontértékkel vehetők figyelembe. Az elbírálás során az ösztöndíj indexek átlagát és az adott évben elért legjobb sporteredményt veszik figyelembe.

A sportágak besorolásánál a Magyar Olimpiai Bizottság állásfoglalása az irányadó.

Az ösztöndíj az aktuális félévben kapható, egyszeri alkalommal. A pályázat csak a 2018/2019. tanév tavaszi félévben kerül meghirdetésre.

Jelentkezni a pályázati adatlap elektronikusan kitöltött, majd kinyomtatott és aláírt példányának leadásával lehetséges. A pályázati adatlapot az EHK irodájában ügyeleti időben kell leadni az ütemezésben 2019. május 8. 14 óráig.

A pályázati adatlap mintája megtalálható a BME EHK aloldalán. A pályázati adatlapnak tartalmaznia kell a pályázó által elvégzett egyéni munka elbírálásra alkalmas részletességű leírását.

A pályázathoz csatolandó mellékletek:

  • a szakosztály vezetőjének ajánlása pecséttel
  • hivatalos igazolás az elért sporttevékenység(ek)ről, melyeket adhat a szakszövetség, a sportegyesület vagy a BME Testnevelési Központja

Az ösztöndíj elnyeréséhez szükséges minimálisan elérendő pontszámot, az elnyert ösztöndíj nagyságát az EHK állapítja meg, a beérkezett pályázatok és az előre meghatározott keretek figyelembevételével.

További részletek a kiírásban.

– GI –