Éles munkahelyi helyzetekre készít fel az egyéves műegyetemi szabadulószoba

Száznál is több hallgató fejtett meg izgalmas feladványokat a hazai felsőoktatási intézmények körében egyedülállónak számító kezdeményezés keretében.

„A foglalkozásoknak hatalmas a sikerük, tudunk olyan időszakról, amikor két hónapra előre betelt valamennyi szabad hely” – összegezték a BME Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (HSZI) egy évvel ezelőtt megnyitott innovatív kezdeményezéséről Nagy Gábor igazgató, valamint András Bálint, a szervezet Hallgatói Tanácsadási Osztályának pszichológusa, a szabadulószoba feladványainak egyik kidolgozója. Az elmúlt esztendő kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy a fiatalokra váró érdekes, komplex programot teszteljék, tökéletesítsék a résztvevők visszajelzései alapján. „A folyamatos csiszolásnak köszönhetően szinte nem is volt olyan csapat, amely ugyanazt a feladványt kapta volna” – tették hozzá. (A szabadulószoba indulásáról a bme.hu is beszámolt az alapítókkal készített interjúban – szerk.)

„Ma már számtalan helyen alkalmazzák vállalati állásinterjúkon a szabadulószobás rejtvényeket: játék közben megfigyelik a résztvevők együttműködési, konfliktuskezelési képességét, felelősségvállalási hajlandóságát, kitartását, szisztematikus gondolkodásmódját, vagy a csapatban betöltött vezetői szerepet. A Műegyetemen zajló program is alkalmas e kompetenciák mérésére, fejlesztésére, amelyet kipróbálva a hallgatók sikerrel felkészülhetnek az álláskeresőként már élesben megélt versenyhelyzetekre” – mondták a HSZI munkatársai, hozzáfűzve, hogy a kezdeményezés eredetileg néhány fős startupként indult, majd a későbbiekben vált céllá egyes szervezetfejlesztési folyamatok megértése a foglalkozás által. „A hallgatók többsége nyitott a vállalati kultúrához kapcsolódó témák megbeszélésére, annál is inkább, mert a piaci szférában munkát vállaló pályakezdők nagy valószínűséggel találkoznak majd első munkahelyükön olyan jelenségekkel, helyzetekkel, amelyeket a játék kifiguráz, feldolgoz.”

A HSZI fejlesztette a szabadulószobában bevezetett eszközparkot is: új számítógépeket és videós applikációkat alkalmaztak a feladványok egyszerűbb, vizuális ismertetésére, majd pontosították és egyértelműsítették a feladatleírásokat. Emellett egy új rendszert dolgoztak ki a játékidő meghosszabbítására és biztosítottak plusz segítséget a megoldás megtalálásához, egyúttal nagyobb szerepet szántak a központi történet melletti kisebb küldetéseknek is, ilyen például a munkahelyi manipulátorok és befolyásuk felfedése.

A foglalkozásokra kartól és szaktól függetlenül elsősorban műegyetemi hallgatói csapatok regisztrációját várják. „Az egymást már ismerő fiataloknak nem kell időt szánniuk az összekovácsolódásra” – részletezték a szervezők. „A csoport összeszokottsága természetesen nagy hatással van a játék sikerére. Olyan társaságok, mint például szakkollégisták, többször voltak már együtt különféle feladathelyzetben, és a szokottnál gyorsabban, szisztematikusabban, asszertívabb kommunikációs stratégiát követve oldották meg a feladatokat.” A trénerek és a játékosok minden program után közösen értékelik a feladványra adott megoldást és a menet közben elhangzott párbeszédeket. Elemzik a lezajlott szituációkat, valamint a résztvevők közötti nonverbális kommunikációt, amikből szintén sokat tanulhatnak az ifjak, emellett hasznos tanácsokat kaphatnak arra vonatkozóan, mely készségeket érdemes fejleszteniük, és milyen speciális helyzetekre célszerű felkészülniük pályakezdőként.

A feladvány megoldásához 6 fős csapatlétszám az ideális. A körülbelül 2 órás foglalkozásokat hétfő 14:00 órai kezdettel tartják az „R” épület földszintjén lévő rövid folyosó termében, a telítettség pedig egy google naptár alkalmazás segítségével követhető nyomon. Az érdeklődők András Bálintnak (andras.balint@hszi.bme.hu) tehetik fel közvetlenül kérdéseiket a játékkal, szervezéssel, beosztással összefüggésben.

„A szabadulószobát mindaddig fenntartjuk, amíg úgy látjuk, van érdeklődés a fiatalok részéről, és azt a visszajelzést kapjuk tőlük, hogy fejlődtek, és a tanulmányaikhoz vagy későbbi munkakeresésükhöz hasznos, értékes tapasztalathoz jutottak. Nekik szeretnénk segítséget nyújtani életük meghatározó, új szakaszának sikeres belépőjéhez” – nyomatékosította Nagy Gábor.

TZS-GI
Fotó: Philip János