Önfejlesztés az egyetemre készülőknek a GTK-n

A BME legfiatalabb kara speciális, ingyenes kurzust indított mindazoknak a középiskolásoknak, akik idén fognak felvételizni.

A GTK Up+Grade a tervek szerint túlmutat mindazokon az érettségi és felvételi előkészítőkön, amelyek a tananyag megfelelő elsajátítására koncentrálnak: a GTK fiatal oktatói és végzős hallgatói abban segítenek a műhelymunka során, hogy az egyetemi életre készülő fiatalok ún. soft készségei fejlődjenek, és a diákok mentálisan is készen álljanak a most következő időszak kihívásaira.

Szó lesz a megfelelő időbeosztásról, a vizsgák okozta stressz helyes kezeléséről, a kritikus gondolkodásról és a tudatos tervezésről. Segítséget kapnak az egyre sokasodó információk hatékony szűréséhez és kreatív prezentálásához is. A sikeres érettségi és felvételi vizsgák után az egyetemi beilleszkedésre, és persze már az első zárthelyikre is fel lesznek vértezve azok, akik bejutnak és elvégzik a GTK hiánypótló kurzusát, amelyre ráadásul nem csak a Műegyetemre készülő felvételizőket várják. A részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a kar hivatalos Facebook-oldalán lehetséges.

Témák alkalmanként

Játék az idővel - hogyan juthat idő mindenre? (március 5.)

Mutasd magad! - tippek és trükkök egy jó prezentációhoz (április 9.)

Hogyan tovább? - ötletek, hogy a problémán túl a megoldást is lásd (május 8.)

Up+Graded - záróalkalom, oklevélátadó és közös lazítás (június)

Kiktől kiknek?

A programok az érettségi és az egyetemi felvételi előtt álló középiskolásoknak szólnak, a BME GTK oktatóinak és hallgatóinak tolmácsolásában. Minden alkalomnak van egy témagazdája a karról, aki segít a résztvevőknek felfedezni képességeiket és célzott gyakorlatokkal fejleszteni azokat. A témavezetőt pszichológia mesterszakos hallgatók támogatják.

Alkalmak struktúrája

Rövid elméleti áttekintés után az adott alkalom témájához illeszkedő gyakorlatokat végzeznek, hogy a résztvevők a lehető legtöbbet hozhassák ki magukból. Ezek bárhol alkalmazhatók, és közös céljuk, hogy plusz magabiztosságot adjanak a diákoknak.

Témaválasztás

Olyan témákat, kérdéseket válogattak össze, amelyek a végzős középiskolás diákok számára kihívást jelenthetnek, vagy bármilyen módon támogathatják az érettségire és az egyetemi felvételire történő sikeres felkészülést. Az ütemtervet az utolsó hónapok időrendjével egyeztették, így akár azonnal beépíthető a mindennapi tanulásba.

– GI –