Ilyen a találmányok útja a Műegyetemen

A FIEK BRIDGE újabb kisfilmmel segíti a BME-n belüli újításokhoz kapcsolódó folyamatok megismerését.

A BRIDGE (BME Research, Innovation and Development Gateway Entity) a BME tudás- és technológiatranszfer központjaként különös figyelmet fordít a szellemi tulajdonjogok kezelésére. A találmányok útja a Műegyetemen című videó a korábbi,  Szellemi tulajdon új alapokon a Műegyetemen  c. kisfilmben szereplő információkhoz kapcsolódóan készült, amelyben Jókúti András, a BRIDGE iparjogvédelmi szakértője beszél az innovációk ismertetésének a szabadalmaztatásig, publikációig tartó folyamatáról.

A 2019. nyarán létrejött BRIDGE egyetemi szintű szolgáltatásokkal segíti a karok munkáját a kutatás-fejlesztés szervezése, a kompetencia- és kapacitáshasznosítás, a forrásszerzés, a partnerhálózat fejlesztése, az iparjogvédelmi tanácsadás és szellemitulajdon-kezelés, a kutatási eredmények piacra vitele, az ipar-egyetem kapcsolat erősítése, valamint a startup inkubáció területein.

Az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma program keretében létrejött BRIDGE a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (BME FIEK) részeként végzi tevékenységét, a kutatás-fejlesztés és az innováció területein hidat képezve az ipari partnerek és a Műegyetem között.

A BME FIEK ennek megfelelően az egyetem innovációhoz kapcsolódó tevékenységeit szervezi, koordinálja és erősíti – és ezzel jelentősen hozzájárul az intézmény tevékenységének kiteljesítéséhez, továbbá megteremti annak lehetőségét, hogy az intézmény hosszú távú stratégia mentén, egységesen kezelje az ipari szereplők és a BME között létrejött kapcsolatok különböző, eddig elkülönülten gondozott területeit:

  • a kutatás-fejlesztést,
  • a tudástranszfert,
  • a szellemi tulajdon kezelést,
  • az inkubációt,
  • a partnerhálózat fejlesztését

A BME FIEK három szervezeti részre tagolható: a FIEK pályázati projekt gondozásáért felelős projektszervezetre, az Ipar 4.0 Technológiai Központra, valamint a technológia- és a tudástranszfer szolgáltatásait egyetemi szinten végző BRIDGE-re.

Iparjogvédelmi kérdésekkel forduljanak bizalommal a BRIDGE-hez az ip@mail.bme.hu e-mail címen, egyéb kutatás-fejlesztési vagy éppen inkubációs kérdésekkel pedig a bridge@mail.bme.hu címen várják észrevételeiket, kérdéseiket a kollegák.

További információért kérjük, látogasson el a BRIDGE weboldalára.

– GI –