Növelte népszerűségét a BME a mesterszakos keresztféléves felvételizők körében

Több mint 1300 jelentkező választotta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) mesterszakjait első helyen, megtartva ezzel a hat éves folyamatos növekedés trendjét.

Idén november 15-ig jelentkezhettek a diákok a 2021 februárjában induló keresztféléves képzésekre. A BME a keresztféléves felvételi eljárásban kizárólag mesterképzési szakokat hirdetett meg. Az elsőhelyes jelentkezők száma több mint 1300 fő, így a Műegyetem 10%-ot meghaladó emelkedést ért el a tavalyi évhez képest.

A mesterszakos felvételizők közül a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karát, valamint a Gépészmérnöki Kart választották a legtöbben, de nagy számban érkezett jelentkezés a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karra, illetve a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karra is.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem műszaki, informatikai, gazdaságtudományi és természettudományi képzési területen harminc különböző mesterszakon – több esetében angol nyelven – nyújt képzési lehetőséget.

A jelentkezési határidő után szerzett bizonyítványok feltöltésének határideje 2021. január 11. A ponthatárokat várhatóan 2021. január végén hirdetik ki.