Miért válaszd a Műegyetemet? Válaszolnak a BME volt diákjai

BME-s diplomával a karrierkezdés Forma 1-es csapattagként, nemzetközi járműgyártó nagyvállalat fejlesztőjeként, vezető építőipari vállalkozás mérnökeként is elképzelhető.

Hat kisfilmben mesélnek volt műegyetemi hallgatók az intézményi sikerekről és élményekről, a sokszínű közösségi életről, valamint a pályakezdésről, ami a műegyetemi képzésnek köszönhetően gyorsan lendületet vett.
 
Kling Sándor, a Kling Kft. műszaki igazgatójának kisfilmjén keresztül, megismerkedhetünk a BME Formula Racing Team munkájával és megtudhatjuk, hogy a BME-n végzett gépészmérnökként milyen feladatokért felelt a Red Bull Forma 1-es csapatában.

Gál Tamás, a Rákosy Glass Kft. műszaki igazgatója elmondja, hogy építőmérnöki tanulmányait követően hogyan kapott vezetőként is lehetőséget Magyarország egyik legnagyobb síküvegfeldolgozó vállalkozásánál.

Müllner Péter és Major Zoltán az építészetről, az építészképzés nyújtotta lehetőségekről, illetve Partizán Architecture stúdió alapításáról beszélnek.

Szőke László, aki elsők között diplomázott az autonóm járműirányítási mérnök szakon, az egyetemi képzés mellett a Robert Bosch Kft-nél végzett szakmai gyakorlatának doktori kutatásait ösztönző szerepéről is mesél.

Dózsa Eszter, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar elvégzése után mesterképzésen is a BME-t választotta, jelenleg a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar hallgatója. A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.-nél töltött gyakorlati idejéről és a külföldi részképzés során szerzett tapasztalatairól is beszámol a videóban.

Kovács Adorjántól, a Villamosmérnöki és Informatikai Kar doktoranduszától megtudhatjuk, hogyan dolgozik ipari partnerrel közösen a kutatási munkáján.

A kisfilmeket a BME Kommunikációs, PR és Marketing Csoport megbízásából a BME Kármán Stúdió készítette.

 

BME Rektori Kabinet Kommunikációs Csoport