A BME két kategóriában is a legjobb 500 között a világranglistán

A Műegyetem idén is szerepel a Best Global Universities listáján, amely 13 indikátor alapján rangsorolja a vezető egyetemeket.

A BME az informatikai (491.), mérnöki (500), a kémiai tudományok (523.), valamint fizika (560.) területén ért el kiemelkedő helyezést. A Műegyetem az 5. legjobb magyar egyetemként az európai listában 402. helyen szerepel, a világranglistán pedig 1020. helyen áll.

A US News & World Report Best Global Universities című rangsorában több mint 80 ország, közel 1500 felsőoktatási intézménye szerepel. A hazai egyetemek közül helyezést ért még el az ELTE, a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a CEU is. A lista összeállításának módszertani alapját 13 indikátor képezi, amelyek között a mérhető tudományos teljesítmény, úgymint a publikációk száma és aránya, valamint az idézettség, illetve a nemzetközi együttműködések kategóriája, valamint az intézmény tudományos elismertségének értékelése is szerepel.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem további nemzetközi rangsorokban elért helyezéseiről a bme.hu aloldalán olvashatók részletek.

 

BME Rektori Kabinet Kommunikációs Csoport