Közzétették a BME-Pro Progressio Innovációs Díj 2020. pályázati felhívását

Műegyetemi oktatók, kutatók vagy oktatói, kutatói csoportok jelentkezését várják a felhívásra.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mellett működő Pro Progressio Alapítvány a hazai vállalatok adományai révén kiemelten támogatja a tehetséggondozást és az innovációs tevékenységet.

Az alapítvány kuratóriuma 2011-ben az egyetem vezetésével közösen alapította meg az évente egyszer kiadható, a BME legjelentősebb innovációs teljesítményeinek elismerésére szolgáló díjat. Évente maximum 2 elismerést osztanak ki, egyenként 1-1 millió forint támogatási összeggel.

 

 

A 2020. évi BME-Pro Progressio Innovációs Díjra olyan 2016-2020-ban született kutatásfejlesztési, ill. innovációs eredménnyel – új termék és/vagy szolgáltatás, új eljárás – lehet pályázni, amelynek alkalmazásba vétele, esetleg értékesítése megtörtént vagy hasznosítása nagyon előrehaladott állapotban van.

 

A pályázat tartalmi és formai követelményei:

Maximum 3 oldalas összefoglaló (mellékletek nélkül):

  • a kutatás-fejlesztési tevékenység során elért eredményekről,
  • a K+F tevékenység hasznosítása, alkalmazása révén elért gazdasági eredményekről.

 

Nyilatkozatok:

  • a pályázatban foglalt információk hitelességéről,
  • a szellemi tulajdont érintő jogokról és azok státuszáról (pl. szabadalommal védett, átadott, hasznosított stb.), valamint valamennyi érintett beleegyezéséről,
  • a munkahelyi vezető (általában tanszékvezető, intézet igazgató) támogatásáról.

A pályázatok elbírálásánál a benyújtott téma újszerűsége és kreativitása (40%-ban), míg nagyobb arányban (60%) a hasznosítás során elért vagy a közeljövőben elérhető gazdasági eredmény és társadalmi haszon számít.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. április 30. 

A döntésről a pályázók június 15-ig értesítést kapnak.

A pályázatot elektronikusan és nyomtatott formában is be kell nyújtani: elektronikusan pdf file formátumban a ppai@proprogressio.hu e-mail címre, míg a papíralapú pályázatot az alapítvány titkárságán lehet beadni.

 

A Pro Progressio Alapítvány elérhetősége

Cím: 1111 Budapest, Egry József utca 18. V1 épület C szárny, Galéria 203. szoba

Telefon: +36 1 463 2600, +36 1 463 1258.

 

A díjakról a felkért szakértői bizottság előzetes véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma dönt. Az elismerések átadására várhatóan szeptember hónapban ünnepélyes keretek között kerül sor.

 

TZS-HA