Férfi röplabda Extraliga – dobogós helyért küzdhet a MAFC-BME csapata

Legutóbb 7 éve játszhatott a bronzéremért a MAFC-BME férfi röplabda társulata a legmagasabb osztályban.

A 2020/2021-es szezon legvégső megmérettetése előtt áll a MAFC-BME férfi röplabda válogatottja. A társulat komoly küzdelemben végül 3:2-es eredménnyel alulmaradt a Fino Kaposvárral vívott elődöntőben, amely egyet jelent azzal, hogy a mieink a bronzéremért küzdhetnek a húsvét utáni héten 3 győzelemig tartó párharcsorozatban.

A MAFC-BME férfi röplabda csapata az eddigi története során már háromszor nyert bajnoki bronzérmet a legmagasabb osztályban, legutóbb 7 éve, 2014-ben. Az akkori játékoskeretből Szabó Balázs jelenlegi csapatkapitány még mindig a csapatot erősíti. „A társaság teljesen kicserélődött, az akkori keretből egyedül én maradtam. 7 évvel ezelőtt nem szerepelt nálunk külföldi játékos, a bajnokságra sem ez volt jellemző, ám a leigazolt légiósok emelték a játék és a bajnokság színvonalát. Hullámzó volt az idei teljesítményünk, nem sikerült bejutnunk a Magyar Kupa legjobb 4 formációja közé. Ugyanakkor elégedett vagyok a csapat eddigi teljesítményével, mert egy erős bajnokság van mögöttünk, ahol most a bronzéremért küzdhetünk” – árulta el Szabó Balázs csapatkapitány a harmadik helyért járó mérkőzések előtt. „A siker eléréséhez az egyik legfontosabb, hogy csapatként, egymásért tudjunk küzdeni, és az edzőnktől kapott taktikai utasításokat betartsuk, valamint nagy segítség lehet még, hogy a pályaelőny nálunk van” – bizakodott a játékos.

A MAFC Röplabda szakosztály 52 éve alakult. 1992. óta folyamatosan az NB1 Extra ligájában szerepel: 3 bajnoki bronzérem és 1 kupa bronzérem tulajdonosa.

Az utóbbi években rendkívül nagy energiával dolgoznak az utánpótlásbázis kiépítésén. Jelenleg 320 igazolt játékosa van a szakosztálynak. A Magyar Röplabda Szövetség által rendezett bajnokságokban 15 utánpótlás csapattal, 6 egyetemista formációval és az EXTRA Ligában szereplő, jelenleg éremesélyes férfi társulattal vesz részt a klub.

A BME – MAFC férfi MEFOB csapata 6-szor nyerte meg az egyetemi bajnokságot.

Az elődöntők másik ágán a Vegyész RC Kazincbarcika és az LV Sport Pénzügyőr SE találkozott. A küzdelemből az utóbbi került ki győztesen, így a MAFC-BME ellenfele a bronzéremért folytatott csatában a kazincbarcikai csapat lesz.

A bronzmérkőzések időpontjai:

A mérkőzéseket minden esetben a hunvolley.tv  élőben közvetíti!

További érdekességek a klub facebook-oldalán olvashatók.

 

TZS-HA

Fotók forrása: MAFC-BME és MAFC-BME facebook