Danube Cup 2021 - Duna-menti egyetemek vállalkozásindítási versenye

A  BME GTK a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen nemzetközi vállalkozásindítási versenyt szervez a Startup Safari Budapest keretében a Duna-menti egyetemek részvételével.

A BME Gazdaság és Társadalomtudományi Kara és a Budapesti Corvinus Egyetem közösen rendezik a Danube Cup 2021 nemzetközi startup pitch versenyt a Duna-menti egyetemek hallgatóinak. A rendkívüli nemzetközi érdeklődére számot tartó eseménynek a Startup Safari Budapest ‘IdeasGoLive by Danube Cup’ journey-je ad otthont 2021. április 21-én. 

A Danube Cup a BME és Corvinus közös rendezésű Duna Kupa versenyből nőtte ki magát, mely a két budapesti egyetem hallgatói számára nyújtott lehetőséget vállalkozói ötleteiket bemutatni és versenyeztetni. A verseny maga pedig eredetileg a BME GTK egy népszerű kurzusából indult, Vecsenyi János és Danyi Pál oktatók Innovatív vállalkozások indítása c. tárgyából.

A teljes napos esemény megkoronázása a Danube Cup 2021 pitch verseny lesz, ahol 4 ország 7 egyetemének 12 csapata száll ringbe a Danube Cup 2021 elnyeréséért.

A 4 ország delegált tagjaiból álló nemzetközi zsűri elnöke Derek F. Abell professzor lesz, aki az ETH Zürich professzoremeritusa. A legígéretesebb startupok belépőjegyeket nyernek az április 28-30. között Barcelonából online megrendezésre kerülő EU-Startups Summit eseményre, mely Európa talán legrangosabb startup versenye. Továbbá belépőt kapnak a 2021 júniusában Helsinkiben megrendezésre kerülő Arctic15 rendezvényre, mely egy online találkozóhely startup vállalkozók, befektetők, nagyvállalatok és a média számára több mint 60 országból.

A  nemzetközi versenyen a Corvinus és a Műegyetemen kívül a  következő külföldi egyetemek vesznek részt: Bécsi Gazdaságtudományi Egyetem (WU Vienna), Belgrádi Egyetem, Passaui Egyetem, Linzi Johannes Kepler Egyetem (JKU), OTH Regensburg, University of Applied Sciences.

A Danube Cup megrendezésével a végső cél, hogy a hazai Duna Kupa eddigi gyümölcsöző sikerét nemzetközi szintre emeljük. A nemzetközi rendezvénytől azt várjuk, hogy szorosabb együttműködés alakulhat ki a részt vevő egyetemek között a vállalkozásindítás terén, tudás- és tapasztalatmegosztás indul el, továbbá kiszélesedhetnek a részben már létező egyetemközi kooperációk.

A BME érdeklődő munkatársai és hallgatói jelezheti igényüket az egyetem által szponzorált, ingyenes belépőre a Startup Safari Budapest eseményre. Kérjük, ehhez töltsék ki a rövid regisztrációs kérdőívet: 

https://www.uni-corvinus.hu/ninja-forms/11174jru 

 

A Danube Cup 2021 esemény menetrendje:

9.00-9.45: Christoph Bitzner (társalapító és CEO @ TheVentury, Bécs), előadás

11.00-11.45: Andreas Böhm (társalapító és CEO @ One Logic, Passau), előadás

14.00 - 18.00 - Danube Cup 2021 döntő, ezen belül

 • 14.00-14.50: Összefoglalás a Danube Cup 2021 elődöntőjéről
 • 15.00-16.30: Danube Cup 2021 döntő, pitch verseny
 • 16.30-17.30: A zsűri dönt, ez alatt:
 • 16.30-17.30: Igaz vagy hamis - interaktív kerekasztal-beszélgetés vállalkozás- indításról. A meghívott vendégek:
  - Peter Windischhofer (társalapító @ Refurbed, Bécs)
  - Albert Wettstein (társalapító @ Munch, Budapest)
  - Lea Frank (társalapító @ Anybill, Regensburg)
 • 17.30-18.00: Díjátadó

További információ a versenyről és az élő közvetítésekről a hivatalos Startup Safari weboldalon és az esemény Facebook oldalán.

A Danube Cup 2021 versenyt a Nemzeti Tehetség Program anyagi hozzájárulásával valósul meg, az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület lebonyolításában. A 2021. április 21-ei verseny támogatói:

Várunk mindenkit április 21-én a Danube Cup versenyen! 

www.danubecup.net