Megszerezte negyedik bajnoki bronzérmét a MAFC-BME férfi röplabdacsapata

Izgalmas mérkőzésen, drámai küzdelemben fordítottak a MAFC-BME játékosai az Extraligában.

Végletekig kiélezett meccsen dőlt el a bronzérem sorsa a férfi röplabda Extraligában: a MAFC-BME az ötödik mérkőzés ötödik szettjében szerezte meg a győzelmet jelentő előnyt a Vegyész RC Kazincbarcika ellen. A barcikai vendégek jól kezdtek: védekezésben és támadásban is nagyszerűen játszottak, ennek köszönhetően kétszettes előnybe kerültek. Ennél a pontnál azonban megtorpantak, miközben a MAFC-BME együttese egyre inkább magára talált, és végül nagy küzdelemben a döntő szettet követően ők örülhettek a 3 győzelemig tartó párharcsorozat végén. (A várakozásokkal övezett összecsapás előzményeiről a bme.hu egy korábbi cikkében tudósított.)

Gratulálunk a MAFC-BME férfi röplabdacsapatnak a szép eredményhez!

A MAFC Röplabda szakosztály 52 éve alakult. 1992. óta folyamatosan az NB1 Extra ligájában szerepel: immár 4 bajnoki bronzérem és 1 kupa bronzérem tulajdonosa.

Az utóbbi években rendkívül nagy energiával dolgoznak az utánpótlásbázis kiépítésén. Jelenleg 320 igazolt játékosa van a szakosztálynak. A Magyar Röplabda Szövetség által rendezett bajnokságokban 15 utánpótlás csapattal, 6 egyetemista formációval és az EXTRA Ligában szereplő, jelenleg éremesélyes férfi társulattal vesz részt a klub.

A BME – MAFC férfi MEFOB csapata 6-szor nyerte meg az egyetemi bajnokságot.

 

hunvolley.hu nyomán

HA-TZS

Fotó: Benkő Krisztián