A műegyetemi képzések kiválóságát emeli ki a CWUR rangsora

Tavalyhoz képest 11 helyet lépett előre, idén 887. a BME a Center for World University Rankings (CWUR) ranglistán, amelynek készítői 20 ezer egyetemet vizsgálnak.

A CWUR a világ 20 ezer felsőoktatási intézménye közül választja ki a legjobb kétezer egyetemet, ahova a BME idén is bekerült. A Műegyetem magyarországi viszonylatban az ötödik legjobb magyar egyetem és az első, a kifejezetten műszaki képzést nyújtó egyetemek között. Az oktatás minősége szempontjából az előkelő 221. helyen szerepel, ezzel a hazai felsőoktatási intézmények között a legjobb.

A CWUR világranglistát három amerikai egyetem, a Harvard, a Massachusetts Institute of Technology és a Stanford Egyetem vezeti.

Center for World University Rankings (CWUR) rangsora, amely minden évben elkészül, az egyetlen olyan globális szolgáltatás, amely intézményi kérdőívek és adatszolgáltatás segítsége nélkül, de összetett módszertan alapján készíti el az intézmények sorrendjét. A világ kétezer legjobb egyetemét hét szempont alapján választják ki. Többek között figyelembe veszik az oktatás minőségét, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeit, az oktatók kiválóságát, a publikációk számát és idézettségét.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem további nemzetközi rangsorokban elért helyezéseiről a bme.hu aloldalán olvashatók részletek.

 

BME Rektori Kabinet Kommunikációs Csoport