Konferencia: "A jövő Te vagy!"- ÚNKP-s kutatások és kiválóságok a Műegyetemen

A BME 2021. május 19-én online szervezi 2020/21. tanévi ÚNKP rendezvényét

Az Új Nemzeti Kiválóság Program 2020/2021. tanévi konferenciáján 17 szekcióban ismertetik a támogatással elért kutatási eredményeiket a BME ösztöndíjasai. Az elmúlt évben a Műegyetem 189 hallgatója, doktorandusza és fiatal oktatója nyerte el a nemzeti felsőoktatási kiválóság támogatására alapított ösztöndíjat.

Az esemény programfüzete már elérhető a www.bme.hu/unkpkonferencia honlapon, itt az absztraktfüzet, valamint a virtuális esemény elérésének technikai információi is megtalálhatók. Az érdeklődők a Microsoft Teams platformon keresztül tudnak az online szekciókba belépni.

A május 19-én 10 és 16 óra között zajló online konferencián, egyebek mellett az önvezető járművek, az adatbányászat, a robotika, az energetika, a gyógyszervegyészet, az új médiatechnológiák vagy a különleges építészeti megoldásokat érintő kutatások terén elért új tudományos eredmények is megismerhetők.

Az ÚNKP ösztöndíjak teljes pályázati rendszere az egyetemi tanulmányok kezdeti időszakától a doktori tanulmányokon át egészen a Bolyai+ ösztöndíjig ösztönzi az ösztöndíjasokat a kutatói kiválóságra. A 2020/2021. tanévben 27 műegyetemi ösztöndíjas a középiskolai teljesítménye alapján, valamint az egyetemi alapképzések hallgatójaként nyerte el a támogatást. További 33 hallgató részesült mesterképzéses ösztöndíjban. 58 doktori hallgató és 19 doktorvárományos, illetve posztdoktor kutatásainak feltételeit biztosította az őket támogató ösztöndíj a Műegyetemen. A program fontos eleme a Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíj, amelynek 52 támogatottja a Műegyetem kutatói közösségének új generációját adja.

 

A 2021/2022-es tanévi ösztöndíj-pályázatokról itt érhetők el információk: www.unkp.gov.hu/palyazatok, a műegyetemi benyújtáshoz további tudnivalók itt:

ÚNKP 2021 | Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (bme.hu)

 

A BME Youtube oldalán megtekinthető a 2019/2020. tanévi ÚNKP konferencia előadóinak válogatását bemutató összeállítás. A csatornán karonként nézhetők meg a műgyetemi kutatók eredményeit ismertető összeállítások: Bemutatkoznak az ÚNKP ösztöndíjasok

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Csoport