Rendhagyó könyvklubesemény - recenziók Raymond Kurzweil könyveiből

Az MNB-BME Könyvklub tagjai a mesterséges intelligencia technológiák világszerte ismert gondolkodóját ismerhetik meg a május 17-i rendezvényen.

2021. május 17-én 16 órától Héder Mihály egyetemi docens vezetésével, Ray Kurzweil, a mesterséges intelligencia nemzetközi hírű kutatójának bemutatása után, a The singularity is near, c. könyvét, az After Shock címmel megjelent, több mint száz futurista gondolatait összegző esszékötetet, valamint Ray Kurzweil és Tracy J. Trothen Spiritualities, ethics, and implications of human enhancement and artificial intelligence c. művét ismertetik a Magyar Nemzeti Bank, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakértői. A rendezvény zárásaként Kristóf Péter, az ExO Works közép-európai nagykövete tart rövid előadást Kurzweil üzleti gondolkodásra gyakorolt hatásáról.

Ray Kurzweil az optikai karakterfelismerés, szöveg-beszéd szintézis és a beszédfelismerés úttörője. A Google fejlesztési vezetőjeként a gépi tanulás és a nyelvfeldolgozás újításain dolgozik. Jövőformáló könyvei a mesterséges intelligencia, a transzhumanizmus és a technológiai szingularitás témaköreit tárgyalják.  Bill Gates, Kurzweil-t „a mesterséges intelligencia jövőjét legjobban megjósoló” személynek nevezte.

A május 17-i online rendezvényen az MNB-BME Könyvklub tagjai vehetnek részt és könyvjutalomban részesülnek, csatlakozás a csoportba való belépéssel. A Könyvklub MS Teams csoportja elérhető itt.

A Magyar Nemzeti Bank és a BME együttműködésének keretében 2020 decemberében jött létre az MNB-BME Könyvklub. A könyvklub célja, hogy a BME hallgatóit az irodalomfeldolgozás módszereinek elsajátítására, a számukra érdekes témákban való elmélyülésre és véleményük kifejtésére ösztönözze.

Az MNB-BME együttműködése részeként szerteágazó műhelymunka zajlik a két szervezet szakértői részvételével. Ennek keretében a pénzügyi digitalizációhoz kapcsolódó közös kutatások mellett, többek között kiválósági ösztöndíjpályázatot és hallgatói innovációs versenyt is meghirdet a Magyar Nemzeti Bank és a Műegyetem.

MNB-BME Könyvklub e-mail: mnbkonyvklub@bme.hu

 

MNB-BME Könyvklub