Július 1-jétől új intézményi vezetői ciklus kezdődik a BME-n

Első rektori ciklusát kezdte meg Czigány Tibor professzor, és második vezetői ciklusába lépett Kotán Attila kancellár a Műegyetem élén.

2021. július 1-jén hivatalba lépett Czigány Tibor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora, akadémikus, egyetemi tanár. Kinevezését Áder János köztársasági elnöktől vette át. (A kinevezésről a bme.hu egy korábbi írásában tudósított – szerk.)

Czigány Tibor a bme.hu-nak adott interjúban  számolt be a Műegyetemmel kapcsolatos elképzeléseiről, jövőbeli terveiről és arról az útról, amelyet a BME-nek szán az elkövetkezendő három évben.

Második kancellári ciklusát kezdte meg Kotán Attila, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kancellárja. Az új kancellári ciklusról gondolatait „Egyetemet építünk” címmel írta meg a bme.hu-n. Munkáját továbbra is Pálfalvi András általános kancellár-helyettes és Pál Tamás kabinetfőnök támogatja.

A rektor munkáját segíti Bihari Péter oktatási ügyekért felelős rektorhelyettes, Levendovszky János tudományos és innovációs ügyekért felelős rektorhelyettes, Koczkáné Csiszár Emília nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes és Takács Bence kabinetfőnök. (A bme.hu-n hamarosan olvasható lesz a rektorhelyetteseket és a kabinetfőnököt bemutató írás – szerk.)

Józsa János leköszönő rektor hat évig töltötte be az intézmény vezetői tisztségét. A hivatali idejéről készült összefoglaló és leköszönő írása a bme.hu-n  olvasható. A rektori láncátadásról szóló ünnepségről képes összefoglaló jelent meg a bme.hu-n.

 

TZS-HA

Fotó: Geberle B.