Ismét megpályázható a Kooperatív Doktori Program

A tudományos szakemberképzést elősegítő oktatási konstrukció jelentkezési feltételei az NKFI honlapján olvashatók.

A tudományos szakemberképzés és a vállalatok közötti együttműködést erősítő konstrukció 2021/2022. tanévi pályázati kiírásai  2021. június 17-én megjelentek az NKFI Hivatal honlapján.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ismét meghirdette a kutatói utánpótlást támogató ösztöndíjprogramot  azoknak a doktori hallgatóknak, akik partnervállalatoknál végzett kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységük során a gyakorlatban is hasznosítható kutatásokat szeretnének végezni. A kezdeményezés elsődlegesen a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai szakterületeken ösztönzi, hogy az egyetemek az ipari igényeket követve, új, felkészült szakemberek bekapcsolódását segítsék elő a partnervállalatok kutatási és fejlesztési projektjeibe.

A pályázati kiírás keretében egy pályázó doktori hallgató 1 darab pályázatot nyújthat be és az ösztöndíjat egyszer nyerheti el. A KDP ösztöndíjas jogviszony időtartama 2022. február 1-től legfeljebb 2025. augusztus 31-ig tarthat. A KDP ösztöndíjas jogviszony kezdete 2022. február 1., más időpontban az ösztöndíjas jogviszony nem kezdhető meg. KDP ösztöndíj a doktori hallgatói jogviszony idejére, de legalább 24 és legfeljebb 43 hónapra nyerhető el. A pályázási szándékot 2021. július 26-ig kell jelezni a Doktori Iskola adminisztrációjához küldött e-mailben.A pályázatot 2021. július 12 – 2021. augusztus 31. 12.00 óra (CEST) között lehet benyújtani. A pályázat benyújtásához megfogalmazott ajánlások itt olvashatók.

A program első felhívására 2020 őszén országszerte összesen 446 darab pályázat érkezett be, amelyből független szakértők értékelése alapján 18 felsőoktatási intézmény 246 pályázója részesül ösztöndíjban. A Műegyetem több mint félmilliárd forint  támogatást kapott nyolc doktori iskola húsz pályázója révén. A Kooperatív Doktori Programot az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal útján finanszírozza.

További információk: http://www.bme.hu/kdp_2021

 

Tudományos és Innovációs Igazgatóság – Rektori Kabinet Kommunikációs Csoport