Tizenöt éve történt a műegyetemi lőtértűz

Koszorúzással emlékeztek a BME vezetői és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselői a szolgálatteljesítés közben elhunyt tűzoltókra.

A Műegyetem K épületének alagsori lőterén tizenöt éve, 2006. augusztus 8-án este keletkezett tűz azután, hogy a pincében fiatalok – felügyelet mellett – lőgyakorlatot tartottak. A tűz oltásában a helyszínen több egység közel 30 tűzoltóautója és 130 tűzoltója vett részt. A kilenc órán keresztül zajlott oltás közben három tűzoltó meghalt, hetet füstmérgezéssel szállítottak kórházba.

A három fiatal tűzoltóra, Horváth Ákos hadnagyra, Pintér Gábor főhadnagyra, valamint Reppman Károly hadnagyra emlékeztek koszorúval és főhajtással a központi épület aulájában található emléktáblánál a szolgálatteljesítés közben elhunyt tűzoltók kollégái és a Műegyetem képviselői.

A BME részéről Bihari Péter oktatási rektorhelyettes, valamint Pálfalvi András általános kancellárhelyettes helyezett el koszorút és gyújtott mécsest a tragédiára emlékezve.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről Varga Ferenc tűzoltó, dandártábornok, igazgató, Markos Zoltán tűzoltó ezredes, gazdasági igazgatóhelyettes, és Molnár Zsuzsanna tűzoltó ezredes, humán szolgálatvezető tisztelgett hős kollégáik emléke előtt.

Néhai kollégáik szolgálati helyein, a Budavári Katasztrófavédelmi Őrsön és a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon az emléktáblák előtt az állomány tisztelgett a hősi halottaknak.

 

 

HA-TZS

Fotó: Geberle B.