Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Zárkózz fel vagy frissítsd a matektudásod a tanévkezdésre!

2021. 08. 12.

A BME oktatói önköltséges matematikai felzárkóztató tanfolyamon segítik a gólyákat még az őszi szemeszter kezdete előtt.

A Műegyetemre idén is magas pontszámmal lehetett bejutni, így kiváló felkészültségű leendő hallgatókkal bővül az egyetemi polgárok társasága. A BME Természettudományi Kar (TTK) Matematika Intézet oktatói úgy tapasztalják, hogy az egyetemre érkező fiatalok matematikai előismeretének szintje széles spektrumon mozog: vannak, akik a középiskolai jó eredmények ellenére nehezebben birkóznak meg az egyetemi követelményekkel, vagy egy-egy témakörben vannak hiányosságaik. Ezek a hiányosságok azonban pótolhatók és érdemes is ezt minél hamarabb megtenni, hogy a szemeszter megkezdését követően már csak az aktuális félév teendőivel kelljen foglalkozni.

E hiányzó ismeretek megszerzésére, a tudás frissítésére indított programot a TTK KecsAp – Catch Up  címen, amely a felvett középiskolásokat segíti részben a beilleszkedésben, részben pedig az első felmérésekhez, zárthelyi dolgozatokhoz szükséges tudás megerősítésében. A rendszerint még az őszi szemeszter előtt lezajló tanfolyamot 2014-ben indította útjára a TTK, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend.

A szervezők különösen ajánlják a tanfolyamot azoknak, akik úgy érzik, hogy a járvány idején kevesebb segítséget kaptak a tanuláshoz, kisebb figyelem jutott az érettségire való felkészüléshez, esetleg bizonytalanok abban, hogy a tudásuk elegendő lesz az egyetemi tanulmányok sikeres megkezdéséhez.

A 24 órás tanfolyam önköltséges, az érdeklődők A szintre hozó tudás matematikája”  és a Haladó” kurzusok közül választhatnak.

Hogyan döntse el egy leendő hallgató, hogy számára hasznos-e a tanfolyam vagy melyik képzésre érdemes beiratkoznia? Ennek eldöntésében segíthet egy minta ún. nulladik zh megoldása például a BME Alfa  interaktív gyakorlófelületen, vagy a nulladik zh honlapján. (A matematika nulladik zh  egy ismeretfelmérő dolgozat az oktatási időszak elején, amelynek teljesítése a mérnöki alapképzési szakokon - az építész szak kivételével - kötelező.) Amennyiben ez a teszt nem sikerül legalább 60%-os (36 pontos) eredménnyel, akkor biztosan szükség van a „KecsAp – Catch Up” tanfolyamra, ám az ennél jobb eredményt elérőknek is érdemes frissíteniük a tudásukat, számukra is tudnak újat mutatni a TTK oktatói.

A szintre hozó tudás matematikája”  kurzust olyanoknak ajánlják, akik a mintadolgozatot 60%-nál gyengébb eredménnyel teljesítették. A kurzus keretében a résztvevők oktatói segítséggel a nulladik zh anyagát tekintik át sok példa és gyakorló feladatok megoldásával, ezzel is támogatva a szükséges alapismeretek elsajátítását.

A Haladó”  kurzust a szervezők azoknak javasolják, akik a mintadolgozat megoldásával legalább 60%-os eredményt értek el, és már az első féléves matematika tárgyra szeretnének készülni, hogy annak zh-in nagyobb magabiztossággal tudjanak helytállni. 

A kurzusok pontos időpontjáról és helyszínéről az alábbi linken találhatók információk. A „KecsAp – Catch Up” programra jelentkező hallgatók számára a TTK oktatói szeptember első hetében két alkalommal is biztosítanak konzultációs lehetőséget.

A kurzusokat tartó TTK-s oktatók jól ismerik azokat a nehézségeket, kihívásokat, amelyekkel a Műegyetem hallgatói a tanulmányaik során szembesülnek, azért a tanfolyamokon nagy hangsúlyt fektetnek a hatékonyságra, a gyakorlati ismeretekre és alkalmazásokra.

Ha úgy érzed, segítségünkkel még inkább megtalálnád a számításaidat, ne habozz jelentkezni. Fejlődj velünk tovább és szerezz bővebb ismereteket! Segítségünkkel a legjobbak közé is kerülhetsz.

 

További információk kérhetők a kecsap@math.bme.hu e-mail címen.

 

Várunk szeretettel!

 

A szervezők nevében:

Lángné Lázi Márta

 

TZS-HA