A nyár hangulata éledt újjá a 14. BME Egyetemi Napokon

Fesztivál hangulattal, koncertekkel, lemezlovasokkal és szórakoztató programokkal várták a fiatalokat a lágymányosi kampuszrészen megrendezett zenei fesztiválon.

Haverok, buli, összetartozás! – egy év szünet és egy világjárvány okozta lemondásokkal teli időszak után valóban erről szólt a szeptember 14. és 16. között megrendezett Dorko BME Egyetemi Napok, amelyen több ezer fiatal, zömében műegyetemi hallgatók kedvükre választhattak a közel 100 zenei és szabadidős programelem közül.

„A sokszínű zenei élmények és könnyed programok mellett az idei fesztivál a pandémia okozta korlátozások után a közösen megélt élmények, az önfeledt szórakozás és a baráti találkozások lehetőségét is biztosította” – nyilatkozta a Dorko BME Egyetemi Napok szervezői gárda nevében Orbán Balázs, a Műegyetemi Hallgatói Kft. ügyvezetője. Elmondta, hogy rendezőként mindent megtettek annak érdekében, hogy a fesztiválozók a szervezés oldaláról semmit ne érezzenek az egy éves kiesésből. „Két éve tartalékoltuk az erőnket és újult lendülettel vágtunk bele az esemény előkészítő munkálataiba. Lelkesedésünk meghozta a gyümölcsét: a három napos fesztivál minden estéjén közel teltházzal, majdnem 10.000 látogatót fogadtunk minden nap” – értékelte az esemény látogatottságát a szervezést koordináló vezető. Az érdeklődés nagyságának mérvadója, hogy a több napos bérletek már jóval a fesztivál előtt elfogytak, és a rendezvény kezdetekor a napijegyek is már csak korlátozott számban voltak elérhetők a helyszínen.

A rendezők nyereményjátékokkal is készültek a közösségi oldalak követőinek, továbbá a belépők mellé minden eddiginél nagyobb ajándék társult: a bérletekhez 5000 Ft, míg a napi jegyekhez 3000 Ft értékű vouchert biztosított a Dorko.

A főváros legnagyobb hallgatói fesztiválján 4 színpad több mint 50 zenei szereplőjének széles spektrumú palettájából válogathattak a résztvevők. Az este 19 órakor kezdődő koncertek egészen hajnalig tartottak. A zenei stílusok között ott volt a dance, a hiphop, a funky, a rock, a reggae, a rap, a pop, az indie, elektronikus, dubstep, pop’art rock, soul, garage rock vagy a pop/trap is. Olyan fellépők tettek eleget a meghívásnak, mint a Bëlga, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Dzsúdló, Irie Maffia, Horváth Tamás, Krúbi, a Blahalouisiana, a BSW Live, Audiopoeta, a Meg egy cukorka vagy a Konyha zenekar.

A bulinapokat lemezlovasok zárták, köztük Metzker Viktória, Lotfi Begi, Sterbinszky, Mynea, Yamina és Szecsei mixelt a hajnalig szórakozni vágyóknak.

A ’90-es évek hangulatát elhozta az I Love Retro, Betty Love, Krisz Rudi, Csordás Tibi, UFO és Dj Pégé és a közkedvelt tematikus Necc Party is.

A rendezők beszámolója szerint az esemény fennakadások nélkül, gördülékenyen zajlott. A szervezők tekintettel a vírushelyzetre valamennyi szükséges egészségügyi óvintézkedést megtettek. A rendezvény több pontján rendszeresen ellenőrzött kézfertőtlenítő állomásokat helyeztek el, a Street Food udvar folyamatos takarítás mellett üzemelt, továbbá állandó takarító személyzet mellett megduplázták a folyóvizes illemhelyiségek számát is.

A törvényi előírásoknak megfelelően az eseményre kizárólag személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel együtt érvényes védettségi igazolvánnyal, a koronavírus elleni oltást igazoló applikációval vagy a kormány által elfogadott COVID-igazolásokkal lehetett belépni.

„Nekünk kedvezett az időjárás is: a szokatlanul meleg idővel és a hozzá párosuló programkínálattal valóban a nyár hangulatát idéztük fel a műegyetemistáknak, akik még egyszer kiereszthették a gőzt az első zárthelyi időszak kezdése előtt. A rendezvény zárása és utómunkálatai után egy rövid pihenőt tartunk a szervezői csapattal, majd elindítjuk a jövő évi fesztivál előkészítő munkálatait” – zárta a rendezvényről tartott beszámolót Orbán Balázs.

A 15. BME Egyetemi Napokat a tervek szerint 2022. szeptember 13. és 15. között rendezik meg az Infoparkban.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a fesztivál közösségi oldalain.

Weboldal: https://egyeteminapok.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/egyeteminapok

Instagram: https://www.instagram.com/egyeteminapok/

Tik-Tok: https://www.tiktok.com/@bme_egyetemi_napok

 

TZS-HA

Fotó: BME Egyetemi Napok Fb-oldal, SPOT