Idén is pályázhatnak a BME szakemberei a CELSA kutatási támogatásra

A program célja, hogy segítse a kutatócsoportok együttműködését közös projektek fejlesztésében, és ezáltal rangos európai pályázatok elnyerésében.

A Central Europe Leuven Strategic Alliance (Közép-Európai Leuveni Stratégiai Együttműködés) hatodik alkalommal is meghirdeti kutatás-támogatási programját. A felhívásra az előzetes projektjavaslatokat a BME CELSA koordinátornál lehet leadni, legkésőbb 2021. november 4. csütörtökig. A végleges pályázatok online benyújtásának határideje 2021. november 25. A programmal kapcsolatban rövid információs alkalmat tart a BME Tudományos és Innovációs Igazgatóság 2021. október 22-én 11 órakor Teamsen (az online tájékoztató linkje: Click here to join the meeting), amelyre minden érdeklődőt várnak az igazgatóság munkatársai.

A CELSA hálózatát 2016-ban alapították a Catholic University of Leuven kezdeményezésére, melyhez mára további 9 egyetem is csatlakozott – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Charles University, Czech Technical University in Prague, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, University of Ljubljana, University of Tartu, Jagiellonian University és University of Warsaw. Ugyanebben az évben jött létre a CELSA Research Fund közös kutatás-finanszírozási alap is. A program célja, hogy a partneregyetemek kutatói olyan közös projektekben vegyenek részt, melyek folyamán lehetőség nyílhat a kutatás-fejlesztési és innovációs területek minőségi továbbfejlesztésére.

Az eddigi fordulók során minden alkalommal nyertek el támogatást BME-s projektek. Az előző, ötödik felhívásra érkezett pályázatok közül Paál György, egyetemi tanár (GPK, Hidrodinamikai Rendszerek Tanszék) és Balogh György Tibor, egyetemi docens (VBK, Kémiai és Környezeti Folyamatmérnöki Tanszék) kutatási projektjei részesültek a támogatásból.

További részletek a pályáztatási folyamatról magyar nyelven a BME honlapján és az aktuális felhívásról a CELSA honlapján angol nyelven olvashatók.

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Csoport