A jövőbe mutat az 50. Műegyetemi Állásbörze

Két év kihagyás után, részben jelenléti körülmények között, hibrid módon szervezik meg hazánk egyik legrangosabb álláskereső rendezvényét, a Műegyetemi Állásbörzét.

Közel 100 kiállító, 2 napon keresztül, 2 emeleten, több mint 1000 állásajánlattal várja a műszaki, természet- és társadalomtudományi, valamint gazdasági állások és szakmai gyakorlat iránt érdeklődőket október 13-14. között a jubileumi, 50. Műegyetemi Állásbörzén.

A Műegyetemi Állásbörze ingyenes és nyitott mindenki számára, aki aktívan állást, gyakornoki pozíciót keres, vagy aki csupán tájékozódni szeretne a munkáltatók igényeiről és a könnyebb elhelyezkedés feltételeiről. Az esemény személyesen is látogatható, ám a részvétel a járványügyi előírásoknak megfelelően védettségi igazolványhoz kötött.

Minden állásajánlat online is elérhető az állásbörze hivatalos oldalán. Az érdeklődőknek a rendezvény felkeresése előtt érdemes böngészni a kiállítók által kínált pozíciók között, hogy céltudatosan látogassanak el minél több, számukra releváns lehetőséget kínáló kiállítóhoz.

Több állást és szakmai gyakorlati lehetőséget kínáló partner az online kapcsolatfelvételt helyezi fókuszba, így idén ősszel először és egyedülálló módon, hibrid kivitelezésben valósul meg az egyik legjelentősebb hazai álláskeresőknek szóló rendezvény.

A börzén a vállalati szférában leginkább elterjedt és a távoktatásban egyaránt használt Microsoft Teams-en keresztül jöhet létre az online, interaktív kapcsolat. A kiállítói csatornákra az esemény honlapján jelentkezhetnek be az állást és szakmai gyakorlatot kereső érdeklődők. Ezeken keresztül csetelhetnek, beszélhetnek a vállalatok képviselőivel, továbbá a platform videóinterjú lebonyolítására is alkalmas. A börze programjának részeként a kiállítók izgalmas és interaktív előadásokkal is várják a látogatókat.

Az alapos és tudatos felkészülés jegyében a szervezők már szeptember végétől élőben és online is a karrierépítéshez kapcsolódó programokkal várták az érdeklődőket.

„A hallgatók az utóbbi két alkalommal kizárólag online formában vehettek részt a tanácsadásokon, kurzusokon, ám már nagyon vártuk a személyes találkozást és a közvetlen beszélgetések adta lehetőségeket. Ezzel együtt azt látjuk, hogy az online térbe is elérhető programjaink sok hallgató számára vonzóbbak. Így például az önéletrajzírással vagy a stresszkezeléssel foglalkozó kurzusaink továbbra is elvégezhetők otthonról” – árulta el a börze és az arra felkészítő foglalkozások kapcsán András Bálint, a Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (HSZI) osztályvezetője.

A legnépszerűbb szolgáltatás a karriertanácsadás, amely a rendezvény mindkét napján, számos időpontban elérhető az R épületben.

 

Várunk mindenkit a rendezvényen!

 

Honlap:

https://muegyetemiallasborze.hu/

Facebook esemény:

https://fb.me/e/4fGR3uDIY

Facebook:

https://www.facebook.com/muegyetemiallasborze

Instagram:

https://www.instagram.com/muegyetemiallasborze/

 

Elérhetőség:

Szegedi Henrietta

e-mail: szegedi.henrietta@muhasz.bme.hu

tel: +36203364716