Felvételizőknek mutatkozott be a Műegyetem

Élőben streamelt tájékoztatókkal, előadásokkal és az egyetemet bemutató videókkal készült a BME a pályaválasztás előtt állóknak az idei Online Nyílt Napokon.

Az induló alap- és mesterképzésekről, a nemzetközi részképzésekről, a hallgatói tanulmányok mellett elérhető szakmai fejlődési lehetőségekről, szakkollégiumokról, ösztöndíjakról, sportlehetőségekről, a hallgatói képviseletek tevékenységéről és az egyetemi közéletről is naprakész információkat tudhatott meg az a több mint 3000 érdeklődő, akik regisztráltak a BME Online Nyílt Napokra  2021. november 26. és december 3. között.

A rendezvényt életre hívó BME Hallgatói Szolgáltatások Igazgatóság (BME HSZI) tekintettel a jelenlegi járványügyi helyzetre és a látogatók egészségének védelme érdekében a virtuális térbe terelte az eseményt. A legtöbb programot a rendezvény első napján tartották, ám voltak olyan karok, amelyek több napra elosztva jelentkeztek újdonságokkal a közönség számára. A műegyetemi Online Nyílt Napok nóvuma, hogy valamennyi feltöltött tartalom egészen a felvételi időszakig elérhető marad.

A szervezők az idei rendezvényre már egy továbbfejlesztett regisztrációs oldallal  fogadták az érdeklődőket: a továbbtanulási döntés előtt álló diákok mellett szüleik és tanáraik is regisztrálhattak a programokra.

A tájékoztatókat szervező karok pozitívan számoltak be a rendezvényről: a látogatókat az alapképzésekről szóló tájékoztatók, az élőben streamelt szakmai ismeretterjesztő előadások, a felvételivel, pontszámítással, hallgatói ügyintézéssel és ösztöndíjakkal foglalkozó beszélgetések, valamint a sportolási és nyelvtanulási lehetőségeket bemutató összefoglalók érdekelték a legjobban. Többen megtekintették a virtuális laborbejárások felvételeit, az ott zajló oktató- és kutatómunkát, a versenycsapatok bemutatkozásait és a hallgatói közéletet szemléltető felvételeket. Népszerűek voltak azok a bejelentkezések is, amelyek keretében az adott kar képzésén tanuló fiatalokkal beszélgethettek a látogatók, és örömmel fogadták azok beszámolóját is, akik már rendelkeznek szakmai, munkaerőpiaci tapasztalattal, és arról nyújtottak közvetlen információt, milyen lehetőségei vannak egy műegyetemi mérnöki, műszaki, természettudomány, gazdasági vagy egyéb társadalomtudományi BME-s diplomával rendelkező pályakezdőnek. Volt, ahol korábbi, még személyes jelenlét mellett megtartott nyílt napok videós összefoglalójával elevenítették fel a normál kerékvágás szerint zajló pályaorientációs nap hangulatát.

A karok tájékoztatói mellett az Idegen Nyelvi Központ a Műegyetemen elérhető nyelvtanulási, nyelvvizsgázási, valamint a mesterképzéssel akár párhuzamosan is végezhető szakirányú tolmács- és fordítóképzésről készített több hasznos összefoglaló anyagot.

„A rendkívüli pandémiás helyzet okozta korlátokhoz alkalmazkodva olyan formában szerveztük meg az idei Online Nyílt Napokat, amellyel reményeink szerint a legtöbb érdeklődőhöz eljuttattuk a Műegyetem kínálta továbbtanulási és szakmai fejlődési lehetőségeket, az intézmény képviselte szakmai kiválóságot, valamint a hazánkban és nemzetközi szinten is elismert oktatási, tudományos és kutatási tevékenységet. A nyitott kérdésekre választ nyújtva, a BME-t választó fiatalok életpályáját és Műegyetem mellett szóló érveiket bemutatva szeretnénk megkönnyíteni azok döntését, akik még nem kötelezték el magukat. Bízunk benne, hogy minél többüket hamarosan hallgatóként is köszönthetjük BME-n” – értékelte az Online Nyílt Napokat Németh Ákos, a BME HSZI igazgatója.

A karok tájékoztatói az Online Nyílt Napokat követően egészen a felvételi időszak kezdetéig elérhetők lesznek.

 

 

TZS-HA

Fotó forrása: BME HSZI