Készülj a Műegyetemmel a Műegyetemre!

Matematikából és fizikából is online, ingyenes érettségire felkészítő tanfolyamot hirdet a BME Természettudományi Kara. A foglalkozások február 22-23-án indulnak.

A szóbeli és az írásbeli matematikai és fizikai érettségire való felkészülésben is segítséget kapnak azok a fiatalok, akik részt vesznek a BME Természettudomány Kar (BME TTK) idei foglalkozásain. Az ingyenes, élő előadások a pandémiás helyzetre való tekintettel és a minél szélesebb kör elérésére online, Zoom felületen lesznek elérhetők.

 

Az első foglalkozások időpontjai:

 

fizikából 2022. február 22. (kedd) 18:00-20:00

matematikából 2022. február 23. (szerda) 18:00-20:00

 

A további felkészítő alkalmakat heti rendszerességgel szervezik meg egészen az érettségi vizsgaidőszakig fizikából összesen 12, matematikából 10 alkalommal.

A tanfolyamon való részvétel ingyenes, ám a szervezők tanácsolják az előzetes regisztrációt, amelynek űrlapja az alábbi linken érhető el.  A Zoom meetinghez véges számú résztvevők kapcsolódhatnak be, így a beléptetéskor előnyt élveznek a regisztráltak, akik e-mail címük megadásával közvetlenül értesülhetnek a felkészítővel kapcsolatos fontos és aktuális információkról, emlékeztetőkről.

A foglalkozásokhoz idén is a BME Alfa gyakorlófelületét hívják segítségül. A szervezők a felkészítő alkalmat megelőző csütörtökön ezen a felületen teszik közzé azt a tematikus feladatsort, amelyről a következő foglalkozáson lesz szó. Minden alkalommal a feladatsor megoldása és a kitűzött tananyag átvétele után a résztvevők élőben kérdezhetnek az oktatótól, továbbá mindkét tantárgyból az utolsó alkalmat a diákokban felmerültek tisztázására szánják.

A szervezők beszámoltak arról is, hogy a felkészítő alkalmak száma mellett azok tartalma is bővült. „Minden előadásról videófelvételt készítünk, amelyet a BME TTK YouTube csatornáján is közzéteszünk. Az érettségire készülők így bármikor visszanézhetik a felvételek tartalmát, az ott elhangzott magyarázatokat, a megoldásokat pedig szükség szerint átismételhetik. Az átvett tartalmon túl a témakörökhöz kapcsolódó érdekes olvasmányokat, fizikai jelenségeket bemutató videókat is ajánlunk majd a fiatalok figyelmébe, akik így reményeink szerint még átfogóbb, alaposabb ismeretekre tehetnek szert a leadott tananyaggal kapcsolatban” – árulta el a műegyetemi kezdeményezést életre hívók nevében Lángné Lázi Márta, a BME TTK Matematika Intézet Analízis Tanszékének egyetemi docense. Hozzátette: „a felkészítő foglalkozások a tavalyi évben is nagy sikert arattak az érettségire készülők körében, a kurzusokon résztvevők könnyebben vették a pályaválasztásukban meghatározó vizsga akadályait. Bízunk abban, hogy közülük minél többen a mérnöki, műszaki vagy természettudományi pálya mellett kötelezik el magukat, reményeink szerint a Műegyetemen. Az előkészítőn elsajátított tudás az érettségire való felkészülés mellett az első szemeszterek matematika és fizika kurzusainak teljesítéséhez szükséges ismeretekhez is jó alapul szolgál” – bíztatta részvételre a fiatalokat a BME TTK oktatója.

 

További információk az online felkészítő facebook esemény oldalán és a BME Alfa gyakorlófelületén olvashatók.

 

A felkészítő kurzusokra az alábbi Zoom linken csatlakozhatnak az érdeklődők.

 

Várunk szeretettel minden érettségire készülőt!

 

TZS